BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se proti tápajícímu Zlínu pokusí napravit bodovou ztrátu z jihu Čech

25. 9. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Bruslařský klub čeká třetí domácí utkání v této sezóně. Doma zatím Boleslavští získali čtyři body z šesti možných. Nyní se Mladá Boleslav pokusí rozšířit svou bodovou sbírku na úkor zlínského PSG. Po prvních dvou vítězných zápasech přišel pro celek z města automobilů lehký pokles importu bodů do tabulky, nastává tedy čas zase nějaký získat. Utkání bude v neděli 26. září vysílat ČT4 a tak je začátek zápasu posunut na 18:10.

Aktuality

Zlín prožívá poněkud nepovedený start do sezóny. Fanoušci PSG si určitě po čtyřech kolech představovali v kolonce získaných bodů jiné číslo. Ze čtyřech utkání získali moravané pouhé tři body, přičemž ani jednou ještě nedokázali naplno bodovat.

PSG obržel ve čtyřech zápasech již 16 branek. Nelichotivý průměr čtyř obdržených branek na zápas si neumí vysvětlit ani hvězdička v brance Jakub Sedláček. "Neřekl bych, že je chyba ve mně. Snažím se dělat všechno na sto procent, ale teď to prostě nejde. Musíme se z toho vylízat sami," posteskla si zlínská jednička v bráně, pro kterého musí být současné výsledky po loňské superformě o to větším zklamáním.

Moravané byli se svou sestavou po loňské sezóně zřejmě nad míru spokojeni, do týmu totiž přišli pouze dva noví hráči. Jedním z nich je v Mladé Boleslavi notoricky známý Tomáš Sýkora, který byl nečekaně dohodnut se Zlínem ještě před koncem své smlouvy. Tím druhým byl Jaroslav Kristek, který přišel z Karlových Varů.

Další známou tváří je Michal Důras, který byl velkou osobností baráže z Ústím nad Labem. Podobně jako již zmiňovaný Sýkora, neodolal před podpisem nové smlouvy ekonomicky výhodnější nabídce Zlína, přestože byl již na jejím znění dohodnut v Boleslavi.

Naopak v boleslavském dresu se na zápas se svým bývalým zaměstnavatelem určitě velice těší Jiří Marušák, který ve zlínském dresu odehrál devět kompletních sezón a pár zápasů přidal v sezóně 2006/2007 před svým odchodem do Ruska.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Nouza, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Gajovský, Matějovský - Milroy, Vrbata, Handlovský - Loskot

PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 26.9.2010 18:10

BK Mladá Boleslav 5. kolo PSG Zlín
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 7 bodů umístění 12. místo, 3 body
13:11 skóre 10:16
5:2 (Kometa Brno) nejvyšší výhra 3:2sn (Kladno)
2:3 (České Budějovice) nejvyšší prohra 3:6 (Liberec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Peter Fabuš
Tomáš Divíšek, oba 4 body (2+2)
nejproduktivnější hráč Petr Leška 4 body (2+2)
Martin Hamrlík 4 body (1+3)
Peter Fabuš
Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, všichni 2 góly
nejlepší střelec Lukáš Galvas
Ivan Rachůnek
Petr Leška, všichni 2 góly
5 hráčů 2 asistence nejlepší nahrávač Martin Hamrlík
Michal Důras
Tomáš Sýkora, všichni 3 asistence
Darell Hay +4 nejlepší hráč v +/- Ivan Rachůnek
Tomáš Linhart, oba +2
Tomáš Nouza -2 nejhorší hráč v +/- Radek Míka
Antonín Bořuta, oba -4
Darrell Hay 16 minut nejtrestanější hráč Roman Vlach 8 minut
Marek Schwarz 91,78 %
Michal Valent 92,65 %
úspěšnost brankářů Jakub Sedláček 87,10 %
Tomáš Štůrala 86,21 %
Marek Schwarz 3,03
Michal Valent 2,40
průměr inkasovaných gólů Jakub Sedláček 4,19
Tomáš Štůrala 3,12