BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavskému tažení za body se postaví do cesty nevyzpytatelný Litvínov

30. 9. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Los šestého kola přivádí Boleslav na led litvínovských Chemiků. Severočeši musejí mít ze vstupu do sezóny rozpačité pocity. Po nepovedené letní přípravě se po pěti kolech krčí na dvanáctém místě a doufají v herní vzestup. Tým se musí rovněž obejít bez svých velkých hvězd a opor z let minulých - Roberta Reichela a Jiřího Šlégra. Zda-li se podaří bodovat právě Chemikům, nebo potvrdí nadějný start exportem bodů do Mladé Boleslavi hosté, se dozvíme v pátek 1. října od 17:30.

Aktuality

Litvínovští vstupovali do sezóny se značně podlomeným sebevědomím po nepovedené přípravě. Tři výhry, devět proher - taková statistika nemohla být pro Severočechy uspokojivá. Přitom si porážky odnesla i od týmů z nižších soutěží. Za všechny jmenujme Litoměřice, Ústí nad Labem, či Chomutov. V lize Litvínovští nasbírali po pěti kolech šest bodů za výhry proti Vítkovicím a Pardubicím. Poradit si nedokázali s týmy Brna, Slavie a Plzně.

Před sezónou museli Chemici počítat velké ztráty zkušených osobností. Svou aktivní kariéru ukončil Robert Reichel, který se ale litvínovského hokeje nedokázal vzdát a po hřišti krouží už jen s píšťalkou v ústech coby hlavní trenér. To Jiří Šlégr pověsil brusle na pověstný hřebík, hokejku odhodil do kouta a vrhl se do politiky. Zkušený bek Karel Pilař odešel zkoušet štěstí do ruské KHL.

Severočeši zkoušeli přivést několik zahraničních posil, výsledky však nejsou příznivé. Testováním úspěšně neprošel ani jeden zkoušený hráč. Zpět na Slovensko se tak museli vrátit Juraj Faith se Slavomírem Tomkem, nezůstal ani mladý Vladimír Bessonov. Za jediný čistý příchod tak můžeme označit Richarda Jareše, který vysvlékl liberecký dres. Hostování má v Litvínově vyřízeno v Boleslavi známý Jaroslav Kracík.

Teprve 29. září vznikla nová dohoda mezi Litvínovem a Ústeckými Lvy, která obsahuje položku o střídavých startech. Ústecký dres mohou oblékat Juraj Majdan a Martin Heinisch, opačný směrem mohou vypomoci David Pojkar a Petr Kanko.

Pokud chcete povzbudit boleslavské hokejisty přímo v Litvínově, fanklub pořádá fanouškovský výjezd - pro více informací viz. krátké zprávy.

Sestavy z posledního kola

HC Benzina Litvínov: Franěk – Kroupa, Švarný, Gula, Jareš, Černošek, Kubát, Skuhrovec – Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Gerhát, Jenáček – Jánský, Vopat, Bojer – Majdan, Rindoš, Maxa

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský

Statistiky

Zimní stadion Ivana Hlinky | 1.10.2010 17:30

HC Benzina Litvínov 6. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. místo, 6 bodů umístění 5. místo, 10 bodů
10:17 skóre 16:12
4:2 (Vítkovice) nejvyšší výhra 5:2 (Kometa Brno)
1:6 (Plzeň) nejvyšší prohra 2:3 (České Budějovice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Martin Jenáček 4 body (2+2)
František Lukeš 4 body (0+4)
nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek
Peter Fabuš, oba 5 body (3+2)
Martin Jenáček
Peter Jánský, oba 2 góly
nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Peter Fabuš, oba 3 góly
František Lukeš 4 asistence nejlepší nahrávač Michal Macho 3 asistence
Martin Jenáček
Richard Jareš
Jiří Gula, všichni +3
nejlepší hráč v +/- Tomáš Divíšek
Darell Hay, oba +4
Ivan Švarný -8 nejhorší hráč v +/- Tomáš Nouza -2
Vlastimil Kroupa 36 minut nejtrestanější hráč Darell Hay 16 minut
Jaroslav Hübl 93,15 %
Petr Franěk 87,36 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 93,07 %
Michal Valent 92,65 %
Jaroslav Hübl 1,91
Petr Franěk 4,65
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,35
Michal Valent 2,40