BK MLADÁ BOLESLAV

Vítězství ve velkém stylu, pochvaloval si Jan Tlačil

3. 10. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Rozjaření fanoušci děkující boleslavským hráčům za skvělý výkon. Úsměvy a radostné výkřiky z boleslavské šatny, ponuré hrobové ticho za zavřenými dveřmi sparťanské kabiny. Těmito hesly by se dala charakterizovat emoční směsice, kterou mohl člověk nasát v útrobách boleslavské ŠKO-ENERGO Arény. Zhodnotit výsledek zápasu, který jednoznačně vyzněl ve prospěch domácího celku, dorazili do press centra hlavní trenéři obou týmů. Za domácí Jan Tlačil (na snímku) a za Spartu Miloš Holaň.

Lodivod pražské Sparty si vůbec nebral servítky. "Nic si nenalhávejme, je to debakl. Naším největším soupeřem je psychika. Vytrácí se lehkost, opakujeme stále stejné chyby, soupeř je potrestal. Víc to komentovat, dle mého, nepotřebuje," zhodnotil nevesele výkon svých svěřenců Holaň. "Viděli jsme utkání Mladé Boleslavi a věděli, co nás tu čeká, přesto si odvážíme domů takovýto výsledek," kroutil hlavou trenér hostí.

Přestože je Sparta týmem, který v přesilovkách rozhoduje zápasy, dnes se po jedenácti dvouminutových pokusech musela sklonit před bezchybnou boleslavskou obranou a brankářem Schwarzem. "Máme na sobě deku, nedokážeme proměňovat šance. Na každý gól se strašně nadřeme. Odjíždět bez vstřelené branky je při naší útočné síle opravdu tristní," opřel se do svých hráčů Holaň.

Trenérovi domácího celku se utkání muselo hodnotit výrazněji lépe. "Připravovali jsme se na složitý zápas a snažili se hráče nadchnout k týmovému výkonu, což se povedlo. Jsme rádi, že jsme těžké utkání zvládli, navíc v takovémto stylu," pochvaloval si styl vítězství Tlačil.

Boleslav v nedělním utkání protrhla své trápení při hře v početní výhodě a nastřílela v přesilovkách dva z pěti gólů. "Jak říká Miloš, je to o psychice. My jsme měli povedený start, hráči si začali při pohodovém náskoku více věřit a i za pomoci štěstí jsme skórovali," našel příčinu pro přesilovkové vzedmutí Boleslavi domácí trenér.

Řeč přišla i na jednu z klíčových postav domácího celku - Marka Schwarze. Pro boleslavského gólmana utkání navíc znamenalo první vychytanou nulu v této sezóně. "Marek podal vynikající výkon. Několikrát nás podržel za ještě otevřeného stavu a nulu na kontě obržených branek si naprosto zasloužil," pochválil Tlačil strážce boleslavské svatyně.

Žurnalisty zajímalo i poměrně časté střídání brankářů v Bruslařském klubu. "Pokud narážíte na ty fámy ohledně chronických problémů, který by Marek měl mít, jde opravdu jen o fámy. Schwarz je zdravotně naprosto v pořádku a je připraven nastupovat," uklidnil boleslavské fanoušky lodivod Bruslařského klubu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav