BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav poměří síly s libereckými Tygry

7. 10. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po pětidenní přestávce čeká tým z města automobilů domácí ligové utkání. Po pražské Spartě se v ŠKO-ENERGO Aréně představí Bílí Tygři Liberec. Boleslavští doma ještě ani jednou neztratili všechny tři body a pozitivní sérii budou chtít určitě rozšířit i proti Severočechům. Ve prospěch domácího celku mluví i bilance z loňské sezóny - ze čtyř vzájemných utkání Boleslav třikrát zvítězila. Jak duel regionálních sousedů dopadne tentokrát, zjistíme v pátek 8. října od 17:30.

Aktuality

Severočeši zažili podobně povedený start jako Bruslařský klub. Následně ale přišly tři porážky v řadě, které tygří euforii poněkud zkrotily. Na vítěznou vlnu se páteční soupeř Mladé Boleslavi opět naladil až proti trápícímu se Kladnu, které ale porazil jen nejtěsnějším rozdílem 2:1. Boleslav i Liberec mají stejný počet bodů (13), Středočechy však ještě čeká dohrávka osmého kola v Karlových Varech.

Zatímco si Mladá Boleslav od nedělního utkání se Spartou užívala zápasového volna, Liberečtí nevěděli, kam dříve skočit. Ve středu odehráli již zmiňované utkání osmého kola s Kladnem, den předtím si už tak nabitý program zpestřili exhibičním utkáním s celkem noroticky známé NHL - Boston Bruins. Páteční duel tak bude pro Liberec již třetím utkáním ve čtyřech dnech.

Co se týče vzájemné spolupráce obou klubů v oblasti přestupů je nutné poznamenat, že funguje na nadprůměrné úrovni. Z těch, co v současnosti oblékají liberecký dres, znají Mladou Boleslav důvěrněji obránci Jan Holub, Jiří Hunkes a Jiří Moravec, z útočníků Tomáš Klimenta.

Naopak boleslavský dres oblékají bývalí Tygři Boris Žabka a Lukáš Pabiška. Před sezónou definitivně vysvlékla dres dlouholetá opora Libereckých - Valdemar Jiruš. Ten se vrhl na dráhu funkcionáře v druholigovém Děčíně a proti svým bývalým spoluhráčům tak už nenastoupí.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Jindra, Žabka, Lehikoinen, Marušák, Duben, Hay – Boháč, Divíšek, Vrbata – Fabuš, Macho, Pabiška – Matějovský, Gajovský, Bahenský – Handlovský, Milroy, Nouza – Loskot

HC Bílí Tygři Liberec: Pinc - Výtisk, Hunkes, Čakajík, Derner, Rýgl, Trončinský, Moravec - Podkonický, Nedvěd, Dušek - Kudrna, Vak, Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Špaček, Urban, Bárta

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 8.10.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 9. kolo Bílí Tygři Liberec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 13 bodů umístění 6. místo, 13 bodů
22:16 skóre 21:17
5:0 (Sparta) nejvyšší výhra 6:1 (Plzeň)
1:4 (Litvínov) nejvyšší prohra 1:4 (Slavia)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
Tomáš Divíšek 6 bodů (4+2)
Peter Fabuš 6 bodů (3+3)
Michal Macho 6 bodů (2+4)
nejproduktivnější hráč Petr Nedvěd 8 bodů (1+7)
Tomáš Divíšek 4 góly nejlepší střelec Miloslav Hořava 5 gólů
Jiří Marušák
Michal Macho, 4 asistence
nejlepší nahrávač Petr Nedvěd 7 asistencí
Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba +4
nejlepší hráč v +/- Martin Rýgl
Jan Holub, oba +3
Michal Macho -3 nejhorší hráč v +/- Jan Výtisk -5
Darrell Hay 20 minut nejtrestanější hráč Andrej Podkonický 41 minut
Marek Schwarz 94,66 %
Michal Valent 91,58 %
úspěšnost brankářů Marek Pinc 93,20 %
Tomáš Vošvrda 92,31 %
Marek Schwarz 1,76
Michal Valent 2,62
průměr inkasovaných gólů Marek Pinc 1,98
Tomáš Vošvrda 2,03