BK MLADÁ BOLESLAV

Na ledě soupeře vyhrála Boleslav jen v prvním kole. Porazí teď Energii?

9. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařský klub odehrál z osmi utkání pouze tři na soupeřově kluzišti, z toho se ale jen jednou radoval z vítězství. Stalo se tak hned v úvodu ročníku 2010/2011, kdy ve středočeském derby porazil Kladno. Nyní narazí na celek, se kterým měl loni tu čest hned osmkrát. Krom duelů ze základní části se totiž Mladá Boleslav a Karlovy Vary přetahovaly ještě v bojích o udržení. Dohrávka osmého kola je na programu v neděli 10. října od 17:30.

Aktuality

Ačkoliv loni Karlovy Vary – honosící se v té době titulem republikového mistra – rozhodně neoslnily a z baráže se vyvlékly pouhých pár kol před koncem zápasů o udržení, žádné velké zemětřesení se v kabině Energetiků nekonalo. Z týmu odešli natrvalo pouze dva obránci – Ondřej Němec a David Hájek – a jeden útočník František Skladaný. Nicméně coby výraz vzájemné spolupráce mají do prvoligového Chomutova vyřízené hostování hned čtyři hráči a to Ján Mucha, Milan Hluchý, Pavel Kuběna a David Zucker.

Směrem opačným ale dorazilo posil poměrně dost. Z Českých Budějovic hostuje v Karlových Varech Petr Sailer, z téhož místa přišel Petr Gřegořek. Ze Slavie dorazil bek Karol Sloboda a z Chomutova hostuje na západě Čech do konce prosince kanonýr David Hruška. Energie také do svých řad přivedla dva Finy – útočníka Jesseho Saarinena a obránce Petriho Kokkoho.

Pokud bychom se ještě na chvilku chtěli vrátit do parných letních dnů, pak připomeňme, že Karlovy Vary odehrály v srpnu deset přípravných zápasů, z toho polovinu proti extraligovým soupeřům. Porazily však jen Litvínov a Plzeň.

Mnohem aktuálnější je pochopitelně start extraligového sezony. Karlovarští si na vítězství sice museli počkat až do čtvrtého zápasu (první tři s Plzní, Libercem a Vítkovicemi prohráli), od té doby ale jedou na vítězné vlně. 7:0 smetli Kometu Brno, následovala výhry 2:1 nad Kladnem a Slavií a 4:3 po samostatných nájezdech nad Třincem.

Mladoboleslavští hokejisté po drtivé výhře nad Spartou 5:0 zaváhali na domácím kluzišti v utkání s Libercem. Po celou dobu duelu tahali za pověstný kratší konec provazu, a i když nakonec alespoň na chvilku dotáhli svou snahu alespoň k vyrovnání, museli ve finále odejít do kabiny bez bodu.

V loňském ročníku to Středočeši na Karlovy Vary poměrně uměli. V základní části je porazili třikrát, v bojích o udržení pak zaznamenali vítězství dvě.

Na utkání v Karlových Varech pořádá mladoboleslavský fanklub výjezd. Cena je 350 Kč pro členy fanklubu, ostatní si 30 Kč připlatí. Vstupenka je v ceně. Odjezd je v neděli 10. října ve 14 hodin od fotbalového stadionu. V případě zájmu kontaktujte p. Hanouška na tel. 774 141 410.

Sestavy z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Sailer - Cyganov, Skladaný, Hřebejk

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben – Vrbata, Divíšek, Boháč – Loskot, Macho, Pabiška – Matějovský, Gajovský, Bahenský – Nouza, Milroy, Handlovský - Kupec

Statistiky

KV Arena | 10.10.2010 17:30

HC Energie Karlovy Vary 8. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 11 bodů umístění 8. místo, 13 bodů
23:20 skóre 25:21
7:0 (Brno) nejvyšší výhra 5:0 (Sparta)
2:6 (Vítkovice) nejvyšší prohra 1:4 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
David Hruška (5+4) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek (4+4)
David Hruška 5 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 4 góly
Petr Kumstát
Lukáš Pech, oba 5 asistencí
nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek
Michal Macho
Jiří Marušák, všichni 4 asistence
Petr Kumstát +3 nejlepší hráč v +/- Tomáš Divíšek +4
Marek Melenovský -4 nejhorší hráč v +/- Michal Macho -4
Karol Sloboda 14 minut nejtrestanější hráč Darell Hay 22 minut
Lukáš Mensator 91,54 %
Lukáš Sáblík 89,16 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 93,85 %
Michal Valent 91,58 %
Lukáš Mensator 2,26
Lukáš Sáblík 4,06
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,21
Michal Valent 2,62
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav