BK MLADÁ BOLESLAV

Trenér Potěšil je s dosavadními výsledky juniorů spokojen

9. 10. 2010
Autor: Miloš Štrojsa
M l. B o l. – Mladá Boleslav porazila Opavu až po samostatných nájezdech. Přesto je zisk pěti bodů z posledních dvou domácích zápasů slušným počinem, jelikož obzvláště páteční výhra nad silnými Vítkovicemi nese punc kvality. O tom a mnohém jiném se po zápase s Opavou rozpovídal trenér Mladé Boleslavi Tomáš Potěšil.

Nejprve se domácí lodivod vyjádřil k právě odehranému utkání s Opavou. "Myslel jsem, že navážeme na včerejší špičkový zápas. Dnešní utkání jsme ale nezačali podle našich představ. To mohlo být způsobeno únavou nebo podceněním, čehož soupeř využil. Naši hráči však zabojovali, dotáhli ten zápas do vítězného konce a získali dva body."

Poté se Potěšil vrátil k pátečnímu zápasu s Vítkovicemi. "Za včerejší výkon musím hráče pochválit, všichni předvedli fantastický výkon," uvedl a dále vyslovil myšlenku, jestli pro své svěřence není lepší hrát zápasy v malé hale. "Uvažuji nad tím, jestli pro nás není výhodnější být na malé hale, protože tam to má opravdový náboj a našim agresivním hráčům toto prostředí vyhovuje."

Nicméně toto téma prozatím odložil stranou, jelikož boleslavský tým v nejbližší době čeká série pěti venkovních utkání. "Doufám, že přivezeme alespoň polovinu bodů a pokud se nám to podaří, budeme spokojení. Náš cíl je dostat se do první dvanáctky, vyhnout se baráži a potáhnout kluky z dorostu, k čemuž je letos dobrá příležitost."

Potěšil dále podotýká, že: "S dosavadními výsledky můžeme být spokojení, protože jsme zatím prohráli jenom dva zápasy, ve kterých jsme navíc nebyli horší než soupeř." Trenér boleslavských juniorů však zůstává nohama na zemi a uvědomuje si, že sezóna bude ještě hodně dlouhá. "Zatím to je rozjeté dobře, ale všechno se může vyvíjet úplně jinak. Po příštích šesti zápasech budeme moudřejší," končí své pozápasové povídání boleslavský stratég.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav