BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se vrátit na začátek, říká Marek Schwarz

15. 10. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Byl nejlepším boleslavským hráčem na ledě. Brankář Marek Schwarz (na snímku) si připsal několik skvělých zákroků, za které sklidil potlesk ohromených ochozů. Přesto jeho tým prohrál počtvrté v řadě. “Každý z nás ví, že naše současné výsledky nejsou v pořádku a musíme s nimi něco dělat,“ připouští.

Čím to, že se nepodařilo Bruslařskému klubu znovu bodovat? “Nedávali jsme góly, to je evidentní,“ vidí hlavní příčinu v jediné trefě Jiřího Marušáka, na niž nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal navázat.

Hosté otočili zápas ve třetí třetině díky přesilovým hrám. Ty nabízí Mladá Boleslav soupeřům v poslední době lacino. “Tyhle dvě chyby byly klíčové,“ souhlasí Schwarz. “Jsme příliš často na trestné lavici, přestože jsme se faulům chtěli vyhnout.“

Po zápase k hráčům dlouho promlouval sportovní manažer Milan Hnilička. “Nikdo nemůže být s těmi čtyřmi zápasy spokojený. Každý musíme začít od sebe a začít hrát jako na začátku sezony,“ přeje si Schwarz, “to jsme přistupovali k zápasům poctivě, a snaha se nám také vracela.“

“Asi jsme čekali, že výsledky přijdou samy. To jsme se hodně mýlili,“ přiznává čtyřiadvacetiletý gólman.

Svých povedených zákroků si necení. “Nemůžu být spokojený se svým výkonem, když jsme prohráli. Vyčítám si druhý gól, při kterém jsem puk vyrazil před sebe,“ lituje.

V závěru hráli Středočeši přesilovou hru, přitom jen dvacet sekund zkoušeli štěstí v šesti bez brankáře. “Hráli jsme přesilovou hru, takže to nebylo nezbytně nutné hrát ihned power-play,“ vysvětluje brankář.

Příští zápas čeká Boleslav na ledě Slavie Praha. “Pojedeme tam s cílem vyhrát a získat nějaké ztracené body zpět,“ uzavírá Marek Schwarz.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav