BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas se Slavií startuje už ve tři hodiny odpoledne

16. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V Bruslařském klubu se zatím zdráhají nazvat čtyři po sobě jdoucí prohry černou sérií. Nic příjemného to ale rozhodně není a boleslavští hráči to na sobě začínají pociťovat. "Musíme vyhrát za tři body, potřebujeme to. Potřebujeme ty body někde nabrat zpátky, když jsme je teď několikrát naprosto zbytečně ztratili," ví své Marek Schwarz, který chce ony tři body ukořistit už tuto neděli 17. října na ledě pražské Slavie. Zápas začíná už v 15 hodin!

Aktuality

Slavia to v minulé sezoně dotáhla až do semifinále, kde nakonec podlehla Vítkovicím. V letních přípravných zápasech poté zazářila. Odehrála osm duelů, většinu z nich proti extraligovým soupeřům – jako poražená odešla z ledu pouze jednou a to v rámci prvního kola Tipsport Hockey Cupu, kdy prohrála 1:3 s Plzní.

A nijak zvlášť špatně na tom nejsou Pražané ani teď – po jedenácti odehraných zápasech okupují sympatickou pátou příčku. Ke konci září sice Slavia musela skousnout tři prohry v řadě, od té doby se jí ale zase poměrně daří. Porazila mistrovské Pardubice (4:2), Plzeň (3:2) nebo třeba Liberec (4:1).

Nedá se říct, že by slávistická kabina prošla přes léto nějak zvlášť velkou očistou. Spoustě hráčů bylo vyřízeno hostování do prvoligového Berouna či Litoměřic. Jednu citelnou ztrátu ale Slavia přeci jen počítá. Loni nejproduktivnější Roman Červenka odešel do ruského Omsku – právě jeho nepřítomnost přinutila mnohé odborníky přijít s názorem, že Pražené teď bez něj musí hledat novou koncepci hry.

A nejspíš právě proto se trenér a manažer v jedné osobě Vladimír Růžička rozhodl přivést do týmu řadu posil, které by měly smazat nepřítomnost té jediné. Mezi tyče se tak postavil Miroslav Kopřiva dříve působící na Kladně. Ze stejného města přišel útočník Daniel Branda. A hned tři hráči oblékali v minulé sezoně dres Vítkovic – obránce Petr Kuboš a útočníci Lukáš Krenželok a Juraj Štefanka.

K nedělnímu utkání s HC Slavia Praha pořádá fanklub tradiční výjezd. Pojede se vlakem, sraz je ve 12 hodin před KFC u Bondy Centra. Vstupenky a lístky na vlak se koupí na místě. Pro více informací volejte p. Hanouška - 774 141 410.

Sestavy z posledního kola

HC Slavia Praha: Kopřiva – Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda – Micka, Štefanka, Vondrka – Jelínek, Jaškin, Krenželok – Tomica, Růžička, Branda - Endál, Sklenář, Doležal

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben, Čížek – Milroy, Divíšek, Boháč – Loskot, Macho, Pabiška – Bahenský, Vrbata, Matějovský – Nouza, Gajovský, Handlovský

Statistiky

O2 Arena | 17.10.2010 15:00

HC Slavia Praha 12. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. místo, 17 bodů umístění 11. místo, 14 bodů
32:26 skóre 31:30
5:1 (Litvínov) nejvyšší výhra 5:0 (Sparta)
3:5 (Sparta, Třinec) nejvyšší prohra 1:4 (Litvínov)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
Michal Vondrka 13 bodů (7+6) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 9 bodů (4+5)
Michal Vondrka 7 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek
Lukáš Pabiška, oba 4 góly
Petr Kadlec 7 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek
Michal Macho, oba 5 asistencí
Michal Vondrka +5 nejlepší hráč v +/- Darrell Hay
Petr Macháček, oba +4
Lukáš Krenželok -4 nejhorší hráč v +/- Michal Macho -4
Juraj Štefanka 18 minut nejtrestanější hráč Darell Hay 24 minut
Miroslav Kopřiva 92,49 %
Robert Slipčenko 89,09 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,93 %
Michal Valent 91,58 %
Miroslav Kopřiva 2,03
Robert Slipčenko 3,60
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,50
Michal Valent 2,62
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav