BK MLADÁ BOLESLAV

Týmy si po první čtvrtině extraligy vymění pořadatelství, do Boleslavi se chystá Kladno

20. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po dvou venkovních utkáních se mladoboleslavští hokejisté vracejí na domácí půdu – a to rovnou v rámci středočeského derby. ŠKO-ENERGO Aréna přivítá na dně tabulky marně tápající celek HC Vagnerplast Kladno. Avšak svěřenci trenéra Vejvody v předminulém kole překvapili a 4:1 zneškodnili Kometu Brno, a proto je určitě nebude radno podceňovat. Úvodní buly duelu padne v 17:30.

Aktuality

Kladno prožívá noční můru. A ne a ne se probudit. Po první čtvrtině letošního extraligového ročníku má na svém kontě pouhých sedm bodů, z toho jeden ještě navíc jaksi zdarma – utkání s Plzní sice vyhrálo na samostatné nájezdy, jenže do zápasu naskočil Sýkora, který hrát neměl. A tak byl zápas kontumačně přiznán právě Kladenským.

Dopočítat bodový účet nedělního soupeře Mladé Boleslavi není nic těžkého. Další jeden bod vyválčil proti Zlínu, kdy prohrál na samostatné nájezdy (2:3). Zatím jedinou tříbodovou – skutečně herně nabytou – výhru počítá Vagnerplast z 12. kola, kdy porazil 4:1 brněnskou Kometu. Všechny ostatní zápasy představují na kladenském účtu jednu nekonečnou řadu proher.

Středočechy tlačí bota na všech frontách. Sice nenastříleli nejmíň gólů (ještě o jeden méně mají na svém kontě Pardubice), střelci, od kterých by se branky čekaly, se však nějak nechtějí probudit. Situaci nezachraňuje ani defenzíva – 43 inkasovaných gólů sice také netvoří top (ještě víckrát kapitulovali Plzeň s Litvínovem), i tak je to ale víc než dost, pokud tým není schopen prosadit se za zápas víc než dvakrát.

Vedení kladenského klubu ve čtvrtek 14. října vyhlásilo, že pokud se tým v následujících dvou zápasech nedá dohromady, je připraveno udělat velké změny v kádru. "V přípravě mužstvo ukázalo, že na to má a teď už mělo dost času, aby se z krize dostalo. Samozřejmě vidíme, že hlavní problém je v koncovce, ale s tím se hráči musejí vyrovnat, srovnat si to v hlavě, protože psychika hraje obrovskou roli," řekl pro web hc-kladno.cz ředitel klubu Milan Volf. V této lhůtě však Kladno porazilo právě Brno, a tak se nejspíš zatím žádné změny konat nebudou.

Vzájemné zápasy

Protože se extraliga přehoupla do své druhé čtvrtiny, můžeme také v krátkosti zavzpomínat na vzájemné zápasy, kterými si oba aktuální soupeři prošli. Přesněji řečeno jeden vzájemný zápas, samozřejmě. V prvním kole porazili Mladoboleslavští svého soupeře na jeho ledě 4:3. Kladno tahalo po celou dobu zápasu za kratší konec provazu a Bruslařský klub tak nakonec své – byť těsné – vítězství uhájil. První góly si na tehdy ještě čisté osobní účty připsali Bahenský, Boháč, Pabiška a Vrbata.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben, Čížek - Vrbata, Divíšek, Boháč - Loskot, Macho, Pabiška - Bahenský, Gajovský, Matějovský - Nouza, Milroy, Handlovský

HC Vagnerplast Kladno: Cikánek (22. Falter) - Kameš, Drtina, Mrázek, Piskáček, Procházka, Šmach - Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Luňák, Stieler, Eberle - Látal, Melka, Kuchler

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 22.10.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 14. kolo HC Vagnerplast Kladno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
7. místo, 19 bodů umístění 14. místo, 7 bodů
37:33 skóre 26:43
5:0 (Sparta) nejvyšší výhra 4:1 (Brno)
1:4 (Litvínov) nejvyšší prohra 0:5 (Pardubice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
Tomáš Divíšek 10 bodů (4+6) nejproduktivnější hráč Milan Toman 11 bodů (1+10)
Tomáš Divíšek
Lukáš Pabiška, oba 4 góly
nejlepší střelec Jiří Kuchler 5 gólů
Tomáš Divíšek 6 asistencí nejlepší nahrávač Milan Toman 10 asistencí
Darell Hay
Petr Macháček
David Vrbata, všichni +4
nejlepší hráč v +/- Ladislav Gengel +2
Michal Macho -3 nejhorší hráč v +/- Pavel Patera
Petr Kafka -10
Zdeněk Bahenský 33 minut nejtrestanější hráč Sacha Treille 33 minut
Marek Schwarz 92,93 %
Michal Valent 93,08 %
úspěšnost brankářů Lukáš Cikánek 89,71 %
Martin Falter 89,25 %
Marek Schwarz 2,50
Michal Valent 2,14
průměr inkasovaných gólů Lukáš Cikánek 3,51
Martin Falter 3,55
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav