BK MLADÁ BOLESLAV

Obránci Martínek a Soukup o pondělní výhře nad Karlovými Vary

26. 10. 2010
Autor: David Bohata
M l. B o l. - Boleslavská juniorka doma v zápase s vrstevníky ze západních Čech předvedla vynikající výkon, zejména pak Radan Lenc, jenž dosáhl hattricku. Hráči dali rychle zapomenout na nepříjemný zážitek ze Znojma, ve kterém inkasovali sedm branek. Pondělní duel byl od tohoto zcela odlišný – obrat o téměř sto osmdesát stupňů v obranné fázi, naopak vysoká aktivita v útoku a důrazné napadání ve středním pásmu. Jak boleslavští obránci přiznávají, ve třetí třetině Bruslařský klub vyklidil útočné pásmo a dostal se do útlumu. Jenže svého soka stejně k ničemu vážnějšímu nepustil. Zcela zasloužené vítězství hodnotili již zmiňovaní aktéři celého dění, kapitán mužstva Michal Martínek a jeho spoluhráč Matěj Soukup.

"První dvě třetiny se nám hodně povedly, v té třetí nás Vary přehrávaly, protože jsme se zaměřili hodně na defensivu," myslí si Martínek. "Taky jsme pak měli trochu výkyvy v útoku."

"Občas..." dodává Martínkův parťák Matěj Soukup.

Pravda, krom ledové sprchy v podobě kontaktní branky obdržené záhy v úvodu třetí dvacetiminutovky, se svěřenci domácího trenéra Potěšila nějakých deset patnáct minut před koncem zápasu museli bránit karlovarskému tlaku. Nezapomeňme však na působivé vystoupení Mladoboleslavských, kteří prvních čtyřicet minut na ledě jasně dominovali a vytvořili si tak potřebný náskok do závěru. V určitých okamžicích dokonce jako by přitloukli hosty k jejich bráně a trénovali si při tom přesilovky.

Soukup má jasno: "Byly to dobré dvě třetiny. Hráli jsme přesně to, co trenér chtěl, a taky to podle toho vypadalo. Proto jsme taky vstřelili čtyři góly a vyhráli."

"Já bych taky vyzdvihl kvalitní hru obránců," nenechává na sebe zapomenout kapitán Martínek, "i střední útočníci se skvěle vraceli."

"Ano, dnes byla zajištěná obrana. Gólman zachytal výborně," souhlasí se svým spoluhráčem Soukup.

V zápase byly uděleny čtyři tresty, dva pro Boleslav, dva pro Karlovy Vary. Čím to, že tak málo?

"My jsme si s klukama v kabině sedli a řekli si, že takhle to dál nejde, že fauly rozhodují zápasy," míní kapitán.

"Přesně tak. Byla i taková utkání, kde jsme měli deset vyloučených, a to pak nejde hrát."

Jak je důležité hráti přesilovky Boleslavští předvedli dokonale, obě dvě využili – v oslabeních navíc neinkasovali.

"Přesilovky nám jdou. Řekl bych, že jsou naší silnou stránkou. Padají nám v nich branky, takže takhle je to zatím dobré – dávat v nich góly a sami nefaulovat. Jen tak dál."

Navzájem se samozřejmě oba hráči nezapomněli pochválit – aby ne, opravdu měli za co. "Myslím si, že Michal Martínek dnes předvedl excelentní výkon," říká Soukup.

"Matěj Soukup dnes také předvedl excelentní výkon, rád bych ho pochválil za jeho čtyři plusové body," oplácí stejnou mincí Martínek. Nutno však brát tyto slova s nadhledem. Mužstvo samozřejmě hrálo výborně jako celek a tři body získalo po právu oceněnou týmovou snahou.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav