BK MLADÁ BOLESLAV

Nemáme nikoho, kdo by si vzal puk a dal gól, povzdychl si Nikola Gajovský

26. 10. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Souboje Sparty a Boleslavi nabídly po pouhých třech týdnech naprosto odlišná utkání. Zatímco první duel ovládli s čistým kontem Bruslaři z Mladé Boleslavi, ve druhém si s Pražany vyměnili role a tentokrát vycházejí naprázdno. Úterní prohra znamenala čtvrtou domácí porážku v řadě a třetí utkání bez vstřelené branky. Tyto série podrazily židle trenérům Tlačilovi s Gudasem, kteří byli po utkání odvoláni. Není divu, že Nikola Gajovský (na snímku) mnoho pozitiv na duelu se Spartou nenašel.

Boleslavští si i v tomto utkání dokázali hlavně v první polovině utkání vytvořit několik zajímavých šancí, žádná však za zády Pöpperleho neskončila. "Nevím, co se to s námi děje. Tři utkání po sobě nedat branku, to už je na pováženou. Nedostáváme mnoho branek, ale když žádnou nedáme, soupeř to má jednoduché. Je to pro nás hodně špatná vizitka," zhodnotil boleslavský útočník.

"Do inkasovaného gólu vypadala naše hra velmi slušně, vytvořili jsme si několik nadějných šancí, ale místo toho, aby jsem dali dvě nebo tři branky, najednou prohráváme," kroutil hlavou domácí centr. "Poté, co Sparta skórovala, přešla naše hra na staré koleje. My musíme tvořit, nedaří se nám a soupeř v obranném valu hru kontroluje a vyráží k brejkům. Potřebovali bychom, aby někdo vzal puk, projel s ním hřiště a dal branku, není tu ale nikdo, kdo by se té role ujal. Všichni se snažíme, ale bez úspěchu," vyhodnotil Gajovský.

Sám Gajovský měl dobrou šanci k vyrovnání po individuální akci, sparťanský brankář si však se střelou zpoza obránce poradil, dorážku do poloprázdné branky už mu zablokovala obrana. "Snažil jsem se hráče umotat a ukličkovat, dostal jsem se až mezi kruhy, střela vypadala nadějně, hostující brankář ji ale vyrazil a při dorážce jsem to už měl těžké," žehral na pozornou obranu Gajovský.

Marně hledal omluvu pro výkony mužstva v posledních týdnech i zkušený matador Tomáš Divíšek. "Leží na nás deka, čím víc se snažíme, tím víc se toho pokazí. Potřebovali bychom hrát jednoduchý hokej, tlačit se s pukem do brány, místo toho ale vymýšlíme hlouposti," nemohl být spokojen ani centr prvního útoku.

"Sice nám chybí nějací hráči, na to se ale nemůžeme vymlouvat. První dva útoky musí být schopny něco vymyslet a trochu tu hru táhnout, tady se to ale neděje. Určitě nám chybí Macho s Fabušem. Oba to jsou hráči, kteří chtějí puk a umí s ním něco vymyslet," krčil rameny Divíšek. "V tréninku to vypadá dobře, ale jakmile hrajeme zápas, začne všechno od nuly. Potřebujeme se odpíchnout nějakým ubojovaným nebo šťastným gólem a uklidnit se," má jasno boleslavský forvard.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav