BK MLADÁ BOLESLAV

Novým trenérem je Miloš Holaň

28. 10. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Vedení BK Mladá Boleslav oficiálně oznámilo nástupce Jana Tlačila, který byl společně se svým asistentem Leo Gudasem odvolán po úterním duelu se Spartou. Je jím Miloš Holaň, který v ten samý den skončil coby hlavní trenér na lavičce právě již zmíněné Sparty. Miloš Holaň povede čtvrteční trénink společně se sportovním ředitelem Milanem Hniličkou. Zatím není jasné, kdo se stane asistentem.

Profil

Miloš Holaň je bývalý obránce, v nejvyšší soutěži se poprvé objevil v sezoně 1988/1989 v dresu Vítkovic, kde také působil do roku 1993 - mimo jedné sezony, kdy v průběhu základní vojenské služby nastupoval za HC Dukla Trenčín, se kterým navíc stihl vybojovat mistrovský titul. Miloš Holaň byl draftován klubem Philadelphia Flyers. Odešel do zámoří, kde nastoupil právě za Philadelphii, Hershey Bears a Mighty Ducks of Anaheim.

Jeho působení v zámoří zastavila leukemie, znovu se Miloš Holaň objevil na ledě až v sezoně 1998/1999, kdy se vrátil do Vítkovic. Nakonec hrál ještě za HC Oceláři Třinec a druholigový německý klub EHC Freiburg.

Miloš Holaň dvakrát reprezentoval na mistrovství světa do 20 let, dvakrát nastoupil také za seniorský tým, se kterým v roce 1993 získal v Německu bronzovou medaili.

Jako trenér vedl například slovenský Zvolen, v české extralize působil na lavici Vítkovic, zkušenosti sbíral i v norském Lillehameru. Naposledy koučoval společně s Davidem Volkem pražskou Spartu. V ní zůstali oba bez jediného dne celý rok. Miloš Holaň Pražany v ročníku 2009/2010 dokázal i přes nevydařený vstup do ročníku postavit na nohy, po základní části skončila na pátém místě, v play-off potom nestačili na Vítkovice.