BK MLADÁ BOLESLAV

Povedl se nám vstup do sezony, libuje si Jan Votruba

16. 9. 2007
Autor: Michal Miškovský, Jakub Hradiský
B e n. n. J. - Úvodní prvoligový zápas v nové sezoně 2007/2008 si mohou s radostí odškrtnout boleslavští hokejisté. Porazili totiž berounské Medvědy 5:1. Vítězství se však nerodilo tak snadno, jak může být z konečného výsledku patrné. Chcete znát pozápasové názory hlavního kouče Jana Votruby (na snímku) a také dvougólového střelce Tomáš Nouzy? Pokud ano, čtěte dál!

“Z našeho pohledu je velice důležité, že se nám povedl vstup do sezony. Podle mě byli berounští hokejisté ve výhodě. Svou premiéru měli za sebou a hráli už druhý zápas,“ prohlásil úvodem trenér Jan Votruba. “Od druhé třetiny jsme se začali více prosazovat. Dokázali jsme soupeře dostat pod tlak. Z toho také pramenily fauly hostujících hráčů. Střelecky nám však vyšla až poslední dvacetiminutovka,“ hodnotil vítězné utkání.

Po utkání se Spartou nebyl Jan Votruba spokojen s důrazem a prosazování se svých svěřenců před bránou. “Museli jsme na tom zapracovat. Na druhou stranu, je daleko těžší se dostat před bránu Sparty v soubojích s jejich beky, oproti obráncům Berouna. Tím samozřejmě nechci nijak shazovat našeho úvodního soupeře v první lize,“ uvedl nedávný asistent hlavního trenéra v extraligovém Znojmě.

Tomáš Nouza, který se do statistik utkání zapsal dvěma brankami, hodnotil zápas s velkou dávkou pokory: „Určitě to nebylo hladké vítězství, rozhodli jsme vlastně až v poslední třetině a bylo to hodně těžké utkání. Tyhle první zápasy bývají nervózní, plné očekávání. Zaplať pánbůh za stav 5:1, ale takhle jednoznačné to nebylo.“

V nejbližších dnech čeká Středočechy cesta do Havlíčkova Brodu a také duel v Benátkách nad Jizerou proti ambicióznímu Chomutovu. “Chceme v těchto dvou zápasech získat všech šest bodů, ale se stejným cílem půjde do utkání také soupeř. Kdo bude lepší, vyhraje! Já pevně věřím, že to budeme my,“ reagoval na toto téma Votruba.

Fanoušci se momentálně také hodně zajímají o zdravotní stav největší hvězdy týmu – Richarda Krále. “Měl problémy s tříslem. Nechceme jeho návrat na led uspěchat, ale doufáme, že bude moci nastoupit už v nejbližších zápasech." V utkání s Berounem si Jonáš Fiedler zlomil ruku. "Bude muset podstoupit operaci a předpokládáme, že se vrátí za šest týdnů,“ prozradil sportovní ředitel Jaromír Šindel.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav