BK MLADÁ BOLESLAV

Extraliga pokračuje, Boleslav hostí Karlovy Vary

16. 11. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Sotva skončilo neúspěšné tažení české reprezentace finským Karjala Cupem, už se o slovo hlásí pokračování nejvyšší domácí soutěže. V rámci 21. kola zavítá do ŠKO-ENERGO Arény HC Energie Karlovy Vary. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si oba celky poradí se změnou zápasového tempa. Od posledního sehraného zápasu bude dělit oba celky shodně 10 dní. V nich středeční soupeři shodně podlehli pražským "S" a budou si tak určitě chtít bodový nezdar vynahradit. Utkání se koná ve středu 17. listopadu, úvodní buly se kvůli televiznímu přenosu posouvá na 17:10!

Aktuality

Západočeši zatím proplouvají klidnými vodami středu tabulky, za což vděčí především povedené sérii, kterou Energetici odstartovali v pátém kole a šest následujících zápasů nepoznali hořkost porážky.

Vedení Karlových Varů prokázalo dobré povědomí o nižší soutěži, když do týmu přivedlo na hostování z Chomutova forvarda Davida Hrušku. Zkušený útočník, který spojil většinu své kariéry s pražskou Slávií, prokazuje, že nezapomněl nic ze svéhu umu. Hruška se stal s 16 body (9+7) nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Boleslavské stále trápí neuzavřená kapitola s kontumacemi, která by měla být s konečnou platností rozhodnuta ve čtvrtek 18. listopadu a veřejnosti se výsledek dozví o den později. "My jsme tu od toho, abychom hráli hokej, tohle je věc vedení. Samozřejmě všichni doufáme, že zvítězí sportovní hledisko," proklamoval boleslavský útočník Divíšek.

Dobrou zprávou by mohl být proklamovaný návrat slovenského střelce Petera Fabuše, který v sedmi utkáních zaznamenal 6 bodů (3+3) a jeho produktivita boleslavským později citelně chyběla. Připraven by měl být také reprezentant Marek Schwarz.

Vzájemné zápasy

Říjnové utkání v KV Aréně začalo pro Bruslařský klub velice slibně, když v dvojnásobné přesilovce skóroval Pabiška. Středočeši nedokázali z několika dobrých šancí vedení navýšit a tak přišel trest. Svá kila a centimetry před brankou prodal Kumstát a vyrovnal. Nikomu dalšímu se branku ze hry přidat nepodařilo a tak musely rozhodovat nájezdy. V dovednostní disciplíně nejprve uspěli Vrbata s Kumstátem, rozhodnutí ale přinesla až trefa Košťála. Boleslav podlehla Západočechům 1:2sn.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Tvrdík, Divíšek, Macho - Pabiška, Vrbata, Boháč - Bahenský, Hrdel, Nouza - Loskot, Gajovský, Handlovský

HC Energie Karlovy Vary: Sáblík (37. Mensator) - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Hřebejk

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 17.11.2010 17:10

BK Mladá Boleslav 21. kolo HC Energie Karlovy Vary
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
12. místo, 25 bodů umístění 8. místo, 30 bodů
44:50 skóre 57:50
5:0 (Sparta) nejvyšší výhra 7:0 (Kometa)
0:4 (Třinec) nejvyšší prohra 2:6 (Vítkovice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 11 bodů (5+6) nejproduktivnější hráč David Hruška 16 bodů (9+7)
Tomáš Divíšek 5 gólů nejlepší střelec David Hruška 9 gólů
Tomáš Divíšek 6 asistencí nejlepší nahrávač Petr Kumstát 10 asistencí
Petr Macháček
Darrell Hay, oba +4
nejlepší hráč v +/- David Hruška
Lukáš Pech, oba +5
Jiří Marušák
Michal Macho, oba -5
nejhorší hráč v +/- Jakub Čutta -6
Boris Žabka 85 minut nejtrestanější hráč Jakub Čutta 24 minut
Marek Schwarz 93,45 %
Michal Valent 93,08 %
úspěšnost brankářů Lukáš Mensator 92,37 %
Lukáš Sáblík 91,41 %
Marek Schwarz 2,24
Michal Valent 2,14
průměr inkasovaných gólů Lukáš Mensator 2,44
Lukáš Sáblík 2,87