BK MLADÁ BOLESLAV

Neskutečný rekord! burácí boleslavská kabina

17. 11. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Pochmurnou náladu kvůli hrozícím bodovým odpočtům si hráči i diváci spravili v den státního svátku. Opravdové střelecké probuzení Mladé Boleslavi odnesly Karlovy Vary. Zápas skvěle vyšel mladému útočníkovi Marku Loskotovi (na snímku). “Premiérově mám po zápase za áčko opravdu skvělý pocit,“ řekl autor dvou gólů.

Zápas skončil 9:5 pro domácí. Mladá Boleslav vylepšila hned o dva góly svůj extraligový rekord. Nechtěné prvenství držel doposud Zlín, který v sezoně 2008/2009 inkasoval ve městě automobilů sedmkrát. “Pro útočníky je dobré takové množství branek, ale gólmani asi spokojení nebudou,“ postřehl Marek Loskot.

Jednadvacetiletému útočníkovi se začalo herně dařit. “Spíš je to takové normální,“ mírnil Loskot nadšení.

Boleslav vedla brzo 3:0, jenže o náskok přišla a prohrávala. “Trenér nás po první třetině seřval,“ přiznal Marek Loskot, “tak jsme to chtěli za každou cenu obrátit.“

“Opravdu byl v kabině zvýšený hlas, proto jsme se zase vzchopili,“ potvrdil pozitivní dopad slov trenéra Miloše Holaně útočník David Vrbata (v zápase 1+1).

Také se zaradoval nad gólovou úrodou. “Je to náš neskutečný rekord. Snad to nebyla výjimka a budeme střílet góly dál.“

Utkání nedopadlo dobře pro oba brankáře. Lukáš Mensator střežil branku Energie jen šest minut, boleslavský protějšek Marek Schwarz dvacet. “Příliš jsme na Marka spoléhali, ale vůbec jsme mu nepomohli. Za góly nemohl,“ uvedl Vrbata.

Už ve čtvrtek jede Boleslav do Liberce k dalšímu utkání. “Zápas proti Varům byl náročný, ale během reprezentační pauzy jsme kvalitně trénovali, takže by nás dva zápasy ve dvou dnech neměly rozhodit,“ uzavřel David Vrbata.