BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavští hrají po 24 hodinách znovu, tentokrát jedou do Liberce

18. 11. 2010
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Sotva si mladoboleslavští hokejisté vydechli ze střelecké bitvy s Karlovými Vary, už čepele svých bruslí brousí znovu. Hned ve čtvrtek 18. listopadu totiž zajíždějí na led Tygrů z Podještědí. Utkání začíná v 18:10 a opět jej bude vysílat v přímém přenosu televize – tentokrát Nova Sport. Nezbývá než držet palce, aby se hráčům Bruslařského klubu dařilo minimálně stejně dobře, jako tomu bylo v minulém kole, kdy Energii nakonec porazili parádních 9:5.

Aktuality

Liberečtí po reprezentační přestávce trochu překvapivě kapitulovali v utkání s posledním Kladnem. Předehrávka 21. kola zkrátka Tygrům nevyšla, všechny své góly vsítili až v poslední třetině a to už domácí celek dával bedlivý pozor, aby nedošlo k většímu dramatu, než bylo potřeba. Jedno pozitivum ale tým ze severu Čech přeci jen na zápase najít může – po zranění se do sestavy vrátil ve velmi dobré formě Petr Nedvěd, který zaznamenal dvě asistence.

Jinak se ale Libereckým daří. Důkazem toho je umístění na čtvrté pozici v tabulce – byť hodně těsně našlapané. V letošním ročníku až doposud prohráli v základní hrací době jen šestkrát. S výhrami na domácím kluzišti jsou na tom ale Tygři o něco hůře, než na těch venkovních, a tak nezbývá než počkat si, jak to dopadne právě v duelu s Boleslaví. Tím spíš, že této obecné statistice odporují výsledky posledních tří domácích zápasů, které Severočeši odehráli před reprezentační pauzou – nad Pardubicemi, Slavií i Brnem totiž zvítězili.

Mladá Boleslav se přesvědčila o tom, že góly dávat umí, což jí nepochybně zvedne sebevědomí. "Určitě," souhlasil Marek Loskot po zápase s Karlovými Vary. "O pauze jsme trénovali hlavně střelbu, snažili jsme se všechno zakončovat. Očividně to k něčemu bylo."

Vzájemné zápasy

Mladá Boleslav a Liberec proti sobě letos stanuli zatím jen jednou. Stalo se tak v rámci 9. kola a byli to Tygři, s kým mladoboleslavští hokejisté načali sérii čtyř proher. Tehdejší duel přinesl poměrně dost branek. Celkem jich padlo osm, z toho pět do sítě Středočechů a tři do klece, kterou strážil liberecký Pinc. Bruslařský klub tedy má co oplácet.

Sestavy z posledního kola

Bílí Tygři Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Moravec, Trončinský, Rýgl, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Hořava, Vak, Podkonický - Víšek, Plodek, Klimenta - Ondřej, Bárta, Špaček

BK Mladá Boleslav: Schwarz (20. Valent) - Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček, Žabka - Macho, Divíšek, Tvrdík - Pabiška, Vrbata, Bahenský - Boháč, Nouza, Hrdel - Handlovský, Gajovský, Loskot

Statistiky

Tipsport Arena | 18.11.2010 18:10

Bílí Tygři Liberec 22. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 36 bodů umístění 10. místo, 28 bodů
60:53 skóre 53:55
6:1 (Plzeň) nejvyšší výhra 5:0 (Sparta)
1:4 (Slavia) nejvyšší prohra 0:4 (Třinec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
Petr Nedvěd 22 bodů (3+19) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 13 bodů (6+7)
Miloslav Hořava 11 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 6 gólů
Petr Nedvěd 19 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek
Boris Žabka, oba 7 asistencí
Michal Bárta +4 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +9
Tomáš Vak -6 nejhorší hráč v +/- Michal Macho -5
Andrej Podkonický 53 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 85 minut
Marek Pinc 91,84 %
Tomáš Vošvrda 92,37 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,93%
Michal Valent 93,58 %
Marek Pinc 2,45
Tomáš Vošvrda 2,17
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,44
Michal Valent 2,07