BK MLADÁ BOLESLAV

Holaň litoval individuálních chyb, Jelínek vyhlásil honbu za 10. místem

21. 11. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Není o mnoho více týmů, které umí na Boleslav lépe než Plzeň. Utkání se odvíjelo podle už tradičního vzorce. Domácí nadějně odstartovali a v jednu chvíli už vedli o dvě branky, následně ale nabízeli Plzeňským jednu početní výhodu za druhou. Před koncem druhé třetiny se Západočeši v dvojnásobné výhodě přeci jen chytli a v pokračování zápasu rozjeli brankostroj, jaký jsme byli zvyklí vídat v posledních utkáních od Boleslavských.

Jako první hodnotil v mladoboleslavské press zóně výkon svých svěřenců plzeňský lodivod Marian Jelínek. "Bylo nám jasné, že proti Mladé Boleslavi nás čeká velice složité utkání. Je v podobné situaci jako my a musí se rvát o každý bod. Navíc v posledních utkáních dosáhla dvou úžasných výher, velice podrobně jsme se na zápas připravovali u videa," vysekl poklonu soupeři a zároveň zhodnotil formu boleslavských Jelínek.

"Přestože jsme neinkasovali v úvodu, Boleslav se dostala do vedení a skoro dvě třetiny hru ovládala. Klíčovým okamžikem byla série přesilovek před koncem druhé třetiny a vyrovnání v úvodu té třetí. Začali jsme si věřit a psychika se promítla i do přesné střelby," vyhodnotil plzeňský trenér zlomové okamžiky utkání.

Trenér domácího týmu Miloš Holaň měl důvodů pro dobrou náladu o poznání méně. "Do závěru druhé třetiny jsme hráli velice kvalitně, potom přišla ale série individuálních chyb, která nás stála vedení," poznamenal smutně boleslavský kouč. "Nejdříve velkou obětavostí ubráníme těžké oslabení, poté nahodíme kotouč do reklam a následně skončíme ve třech. To by se takto zkušeným hráčům stávat nemělo. Především, když víme o síle plzeňských hráčů v přesilových hrách," našel shodu se svým protějškem Holaň.

Řeč padla samozřejmě i na rozsudek ohledně kauzy s hráčskými registracemi. Oba trenéři pochopitelně odpovídali vyhýbavě a bez velkého nadšení. Ale i ohledně tohoto tématu se oba shodli. Miloš Holaň poznamenal, že už bylo řečeno více než dost a nehodlá toto téma už nadále rozebírat. Plzeňský Jelínek potvrdil slova boleslavského kouče a na otázku reálnosti postupu do play-off odpověděl se smutným úsměvem. "Byl by to byl větší úspěch, než loňský zisk Prezidentovy trofeje,".