BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav čeká klíčové utkání, jede na Kladno

2. 12. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Jako by pro speciální atmosféru utkání pátečních soupeřů nepostačoval fakt, že jde o souboj regionálních sousedů. Boleslav a HC Vagnerplast Kladno musí navíc jako již tradičně soupeřit o to, na koho vyjde obávaný Černý Petr a skončí v soutěži na posledním místě. Dalo by se polemizovat o předčasnosti takto pesimistických úvah, zkušenost ale tým z města automobilů naučila, jak složitě se překonává vyšší bodový rozdíl a vidina předkola play-off se s každým dalším utkáním ztrácí v dálce. Ale kdo ví, třeba bude utkání hrané na kladenském ledě v pátek 3. prosince od 17:30 prvním krokem na dlouhé a trnité cestě za úspěchem!

Aktuality

Ani jeden ze středočeských celků se nemůže pochlubit nijak oslnivou formou. Bruslařský klub nedokázal bodovat už čtyři utkání za sebou. Bilance se jeví o to horší, že tři z nich se odehrály před boleslavským publikem. Kladenští si vedou jen o něco líp, významný úspěch zaznamenali výhrou nad Slavií.

Vagnerplast se musel vyrovnat s předsezónním odchodem Miroslava Kopřivy a Františka Kaberleho, což muselo na týmu zanechat stopy. Kladno je týmem, který inkasoval v dosavadním průběhu soutěže nejvíce branek. Středočeši drží ještě jedno nelichotivé prvenství. Ani jeden z kladenských brankářů se v úspěšnosti zákroků nepřehoupl přes devadesát procent, což u žádného jiného celku není k vidění.

Netypickou přístup bude určitě vyžadovat rovněž fakt, že největší nebezpečí pro boleslavskou branku nebude hrozit od útočníků, ale od obránce Milana Tomana. Ofenzivně laděný bek se stal s 15 body (2+13) nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Jako již tradičně můžete vyrazit podpořit Mladou Boleslav při veledůležitém souboji přímo na stadion soupeře. Pro více informací viz. krátké zprávy, nebo volejte pana Hanouška tel. 774 141 410!

Vzájemné zápasy

Oba celky se utkaly hned v prvním kole právě probíhajícího ročníku. V produktivním utkání padlo hned sedm branek, o čtyři z nich se postaraly Boleslavští, kteří svého soupeře ani jednou nepustili do vedení. Po jednom bodě posbíralo hned devět Bruslařů a po týmovém výkonu tak zvítězili hosté z Mladé Boleslavi poměrem 4:3.

Při říjnovém utkání ale dokázali Kladenští odpovědět na domácí porážku stejnou mincí. Už v jednácté minutě otevřel skóre utkání šťastnou trefou Metelka, o tři minuty později přidal druhou branku po brejku Valský. Boleslav si sice vytvářela místy až drtivý tlak, důslednou obranu Kladna ale překonat nedokázala. Ve druhém vzájemném utkání zvítězil kladenský Vagnerplast 2:0.

Sestavy z posledního kola

HC Vagnerplast Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Mrázek, Toman, Procházka, Šmach, Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Valský, Knotek, Eberle

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Lehikoinen, Čížek – Boháč, Divíšek, Barney – Macho, Pabiška, Fabuš – Tvrdík, Vrbata, Bahenský – Hrdel, Nouza, Loskot

Statistiky

Městský zimní stadion | 3.12.2010 17:30

HC Vagnerplast Kladno 27. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
13. místo, 13 bodů umístění 14. místo, 9 bodů
47:86 skóre 68:73
5:0 (Plzeň) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
0:8 (Zlín) nejvyšší prohra 0:4 (Třinec)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Milan Toman 15 bodů (2+13) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 16 bodů (8+8)
Lukáš Pabiška 16 bodů (7+9)
Jiří Kuchler 5 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 8 gólů
Milan Toman 13 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 11 asistencí
Vítězslav Bílek
Ladislav Gengel, oba +2
nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +9
Jaroslav Kalla -14 nejhorší hráč v +/- Michal Macho -6
Sacha Treille 68 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 89 minut
Lukáš Cikánek 89,76 %
Martin Falter 89,04 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 92,35%
Michal Valent 93,02 %
Lukáš Cikánek 3,36
Martin Falter 3,44
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,63
Michal Valent 2,31
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav