BK MLADÁ BOLESLAV

Vedení klubu: Trest je nepřiměřený, podali jsme odvolání

3. 12. 2010
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. - Bruslařský klub Mladá Boleslav před pátečním polednem oznámil, že podal odvolání proti rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce o odečtu dvaadvaceti bodů. "Tento trest je nepřiměřený," uvedl právník klubu Mgr. Jan Tůma (na snímku) a vyložil novinářům všechny argumenty, díky kterým chce Mladá Boleslav verdikt zvrátit.

“Po zvážení všech okolností jsme se rozhodli podat odvolání. Panu Šulcovi již bylo doručeno,“ oznámil Tůma na mimořádné tiskové konferenci. Bruslařský klub Mladá Boleslav připouští své pochybení, to by ale nemělo být k tak přísnému bodovému postihu.

Rozhodovat má valná hromada, ne ředitel Šulc

“Důvodů odvolání je hned několik. My tvrdíme, a máme pro to pádné argumenty, že pan Šulc není osobou oprávněnou provádět taková rozhodnutí. Takové věci přísluší valné hromadě Asociaci profesionálních klubů (dále APK). Podle našeho názoru ředitel APK Stanislav Šulc posoudil případ v rozporu s platnými řády APK i Českého svazu ledního hokeje. V historii extraligy byla řada případů, které byly obdobné, a v těchto případech nebyl nikdy udělen provinilým klubům tak vysoký trest,“ vysvětlil Mgr. Tůma.

Silným argumentem Bruslařského klubu může být situace, ke které došlo při komunikaci mezi boleslavským klubem a APK při vyřizování hostování hráče Lukáše Handlovského v prvoligovém Ústí. “Vedení extraligy opakovaně říká, že za všechny problémy mohou kluby a že APK má vše v pořádku. (…),“ řekl Tůma a vytáhl dvojici téměř stejných dokumentů.

Dvojí zaevidování hráče Handlovského

“Registrační systém je špatný, tady je jeden příklad: 5. listopadu 2010 klub BK Mladá Boleslav poslal APK prohlášení ke smlouvě o postoupení hráčské smlouvy hráče Lukáše Handlovského, ve kterém bylo dohodnuto hostování tohoto hráče v prvoligovém Ústí. Jedná se o klub první ligy, proto jsou na formuláři podpisy jak pana Setikovského za první ligu (Pavel Setikovský řídí první ligu – pozn, red.), tak ředitele APK pana Šulce. Aby hráč mohl nastupovat do zápasů, musí být toto prohlášení evidováno u APK. Dne 5. listopadu nám přišlo faxem – což je obvyklý způsob komunikace v hokejovém prostředí – že změna byla zaevidována ke dni 5. listopadu 2010, což byl pátek. K našemu velkému překvapení nám 9. listopadu 2010 přišlo toto prohlášení potvrzené znovu, avšak je na něm uvedeno, že změna byla zaevidována ke dni 8. listopadu 2010. Ptáme se tedy, jak je to po vypuknutí registrační aféry možné, když evidence mají být v pořádku,“ divil se Mgr. Jan Tůma. Kdyby Handlovský nastoupil 6. listopadu do zápasu, hrál by neoprávněně? “Chceme tímto doložit, že systém evidence a registrace hráčů je špatný. Takové věci se nemohou stávat,“ dodal právník Tůma.

Hráče to ovlivnilo, i když si to nepřipouští

Na závěr se k celému problému vyjádřil Jan Plachý, člen představenstva. “Věci nejsou úplně tak, jak je APK a pan Šulc vykládají. Chceme se dobrat spravedlnosti a získat dvacet dva bodů zpět. Sezonu jsme rozehráli dobře, měli jsme 31 bodů. Ale teď každý vidí, co se s mužstvem stalo po odebrání bodů. (…) Něco není v hlavách hráčů v pořádku, aféra nás všechny ovlivnila,“ řekl spolumajitel klubu Plachý.

Podívejte se na fotografie z tiskové konference: zde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav