BK MLADÁ BOLESLAV

Včera nám vzali body, zítra nám vezmou stadion, krčí rameny David Vrbata

5. 12. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Zase to nebyl jednoduchý zápas. Před zápasem s Kometou (2:3sn) měli hokejisté Mladé Boleslavi za sebou pět porážek, pád na poslední místo, a před zápasem přišel další problém, který se jejich výkonů na ledě netýká. David Vrbata (na snímku) by takové věci hodnotil nerad, spíše burcuje mužstvo. “Nesmíme se soustředit na problémy, ale na hokej,“ říká.

Davide, před zápasem vyšlo najevo, že se na Boleslav valí další obvinění. Věděli jste o tom?

Nějaké náznaky tam byly, ale nikdo takové věci před zápasem v kabině neřeší. To musí řešit úplně někdo jiný než hráči. Nerad bych se k tomu vyjadřoval, názor na to mám svůj, proč s takovým nesmyslem někdo přišel. My se musíme soustředit na hokej, ať nám vezmou body nebo zimák. Jestli nám zítra přijdou sebrat brusle, nevím…

Dá se ale v takové situaci soustředit „jen na hokej“?

Nemůžeme pořád brečet. Podívejte se na Plzeň, té také sebrali body, a jak hrají! Musíme se soustředit sami na sebe a začít vyhrávat zápasy. Jestli nám zase někdo něco vezme, my hráči neovlivníme. O problémech víme, ale když vedeme v zápase 2:1, tak nepřemýšlíme o tom, že nám někdo sebral dvacet bodů.

Utkání proti Kometě nebylo z vaší strany zase tak špatné, co říkáte? Šancí bylo dost.

Už na Kladně jsme byli lepším týmem, ale prostě nás trápí koncovka, Za dva zápasy jsme se tehdy asi vystříleli a teď to lepíme jako obvykle. Šance máme, jen nám tam ty góly nepadají.

Ze dnešního utkání máte bod. Jste za něj rádi?

V téhle situaci bereme každý bod. V tabulce jsme sice poslední, ale nic ještě není definitivní. Můžou se stát různé věci, nakonec ten odpočet třeba nemusí ani být. Teď se sice vyrojila takováhle „kauza“, ale tou se nesmíme stresovat. Dnes jsme dostali smolný vyrovnávací gól, škoda takového gólu. Marek Schwarz totiž chytal fantasticky a podržel nás. Pozitivní je, že jsme po pěti zápasech udělali aspoň bod, i když jsem věřil ve tři. Nájezdy jsou buď, anebo.

Kladno prohrálo, o jeden bod jste ho stáhli.

Na to o zápase nehledíme, to si přečteme zítra v novinách. Při zápase průběžné výsledky nesledujeme.

Děkujeme za rozhovor.