BK MLADÁ BOLESLAV

Chystá se utkání týmů z opačných pólů tabulky, do Boleslavi přijíždí vedoucí Třinec

6. 12. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Mikulášská nadílka, kterou si na brněnské Kometě mladoboleslavští hokejisté vykoledovali, byla nakonec díky nešťastnému závěru o dva body chudší, přesto ale stačila na umenšení náskoku Kladna. Nyní ale Bruslařský klub čeká druhé domácí utkání v řadě a znovu s moravským týmem, kterému se v letošní sezóně nebývale daří. Vedoucí celek soutěže, HC Oceláři Třinec, se v ŠKO-ENERGO Aréně představí v úterý 7. prosince od 17:30

Aktuality

V posledním utkání Mladá Boleslav před domácím publikem přerušila bodový půst, který trval čtyři utkání v řadě. Nyní mají Středočeši další možnost ke stažení náskoku předposledního Kladna, proti třineckým Ocelářům ale budou muset vytáhnout všechna svá esa.

Třineckým se v právě rozehraném ročníku extraligy nadmíru daří. V současnosti se vrátili díky zaváhání Vítkovic na první pozici, pokud si ji ale chtějí udržet, nesmí si dovolit zaváhat. Vždy o bod zpět pronásledují vedoucí celek soutěže Vítkovice, Liberec a Kometa. Nelze si nevšimnout vzestupu moravského hokeje, v první čtyřce se umístili tři ze čtyř celků.

Boleslavský trenér Holaň v posledních utkáních poměrně hodně hýbe sestavou. V ŠKO-ENERGO Aréně znovu představil Mikulík, kartami zamíchal rovněž návrat Fabuše a příchody Barneyho s Mikušem. To se navíc stále ještě čeká, kdy kouč Středočechů pošle do boje zkušeného Štefanku. Naopak kádr Ocelářů je ustálen, trenér Marek nemá důvod sahat ke změnám.

Vzájemné zápasy

Zářijové utkání na boleslavském ledě vyznělo nakonec lépe pro hosty z Třince. Skóre utkání otevíral Fabuš, poté ale Oceláři dvěma brankami utkání otočili. Do nájezdů utkání poslal důrazný Divíšek. V dovednostní discíplíně došlo na památný souboj Vrbaty s Polákem, který nakonec vyzněl lépe pro hostujícího forvarda. Boleslav podlehla doma Třinci 2:3 na samostatné nájezdy.

Druhé utkání úterních soků už ani zdaleka nemělo tak vyrovnaný průběh, jako v předchozím případě. Ve WERK Aréně se Boleslavští dočkali nejvýraznější porážky v této sezóně. V zápase debutoval na lavičce Boleslavi Miloš Holaň a premiéra to nebyla vůbec příjemná. Středočeši podlehli Třinci na jeho ledě 0:4.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Žabka, Mikuš, Hay, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Duben, Macháček – Matějovský, Pabiška, Mikulík – Fabuš, Vrbata, Bahenský – Barney, Boháč, Hrdel – Macho, Nouza, Gajovský

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Seman, Krajíček, Richter, Lojek - Růžička, Peterek, Květoň - Varaďa, Bonk, Polák - Adamský, Polanský, Hrňa - Mičulka, Orsava, McGregor - Hampl

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 7.12.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 29. kolo HC Oceláři Třinec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 10 bodů umístění 1. místo, 54 bodů
71:78 skóre 95:70
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 10:1 (Litvínov)
0:4 (Třinec) nejvyšší prohra 2:9 (Pardubice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 5
Lukáš Pabiška 17 bodů (7+10) nejproduktivnější hráč Martin Růžička 27 bodů (16+11)
Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba 8 gólů
nejlepší střelec Martin Růžička 16 gólů
Boris Žabka 11 asistencí nejlepší nahrávač Radek Bonk 13 asistencí
Petr Macháček +7 nejlepší hráč v +/- Martin Adamský +12
Michal Macho -6 nejhorší hráč v +/- Bryan McGregor -7
Boris Žabka 91 minut nejtrestanější hráč Lukáš Zíb 75 minut
Marek Schwarz 92,25 %
Michal Valent 93,02 %
úspěšnost brankářů Peter Hamerlík 93,87%
Martin Vojtek 91,08 %
Marek Schwarz 2,63
Michal Valent 2,31
průměr inkasovaných gólů na zápas Peter Hamerlik 2,01
Martin Vojtek 3,21