BK MLADÁ BOLESLAV

Za parádním obratem stojí týmový výkon, tvrdí Michal Valent

7. 12. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Již podruhé za sebou zažila ŠKO-ENERGO Aréna zakončení utkání samostatnými nájezdy. Zatímco v neděli odcházela šťastnější brněnská Kometa, úterní podvečer už patřil Bruslařskému klubu. Přitom to poměrně dlouho vypadalo, že Boleslav odejde bez bodu. Domácí vyrovnali až minutu před koncem. Jelikož v prodloužení branka nepadla, došlo na souboje brankářů se šikovnými střelci. Ze strany Boleslavi měl tento minisouboj tři hrdiny - Marka Loskota, Nikolu Gajovského a v neposlední řadě brankáře Michala Valenta (na snímku).

Michale, můžete zhodnotit utkání?

Doslova zlaté dva body. Bojovali jsme až dokonce v utkání, které se většinu času vyvíjelo v náš neprospěch a dokázali vyrovnat. Všichni jsme rádi, že se konečně trocha toho štěstí obrátila na naší stranu.

Boleslavi se podařilo vyrovnat až v poslední minutě, věřil jste ještě vůbec ve zvrat?

Měli jsme velkou šanci, do konce utkání jsme hráli čtyřminutovou přesilovku, ale odehráli jsme ji přímo strašlivě. Když pak přišlo vyloučení Borise Žabky, už jsem opravdu moc nevěřil, ale David Vrbata se vrátil z trestné zdravě naštvaný, parádně se tam protáhl a Darrell Hay se trefil, moc důležitý gól.

Nakonec jste zvítězili v samostatných nájezdech, vítězství určitě důležité i pro psychiku, že?

Jednoznačně, o tom není pochyb. Pro nikoho není příjemné, když se za ním táhne série porážek. Doufejme, že to bude první krok na cestě vzhůru.

Konkrétně na vás byla vidět obrovská radost, vítězství jste si se spoluhráči i fanoušky řádně oslavil...

V poslední době jsme mnoho důvodů k radosti neměli, takže se to v nás nejspíš trochu nashromáždilo. Budeme se radovat do půlnoci, pak zápas s Třincem pouštíme z hlavy a začneme se připravovat na další utkání.

Dva body jste vykoupili dvěma hráči, kteří utkání nedokončili. Dostali jste v kabině nějaké informace, jak na tom jsou Lukáš Pabiška a Michal Macho?

Lukáše i Michala jsem už viděl v šatně. Pabinda má kolem krku krunýř, ale chodí po svých. Moc se nám ulevilo, když jsem ho viděli, ten náraz nevypadal hezky. Co se Michala týče, vlastně ani nevím, proč nedohrál, ale doufáme, že ani v jednom případě nepůjde o nic vážnějšího.

Teď odvedu řeč z ledové plochy do hlediště. Registroval jste úbytek fanoušků?

Jistě, člověk si toho všimne a trochu nás to mrzí. Hokejový fanoušek je náročný tvor, když se nedaří, tak nechodí. Tak to vždy bylo a asi vždy bude. Doufejme, že je i díky tomuto utkání nalákáme zpět. Plné tribuny jsou šestým hráčem a ženou nás dopředu, teď je potřebujeme víc, než kdy předtím...

Preferujete když se rozhodne v prodloužení, nebo raději berete odpovědnost na sebe při samostatných nájezdech?

Při nájezdech má brankář větší šanci vyniknout, ale hokej je týmový sport a pro nějaké individuální statistiky není místo. Já budu nejradši, když budeme vyhrávat v normální hrací době a je mi celkem jedno, kdo bude v zápase nejvíc zářit.

Děkuji za rozhovor!