BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav si chce vylepšit renomé, na vlastním ledě přivítá Zlín

11. 12. 2010
Autor: Miloš Štrojsa
M l. B o l. - Napravit pošramocenou reputaci z minulého kola se budou snažit boleslavští hokejisté. Na budějovickém ledě inkasovali předčasnou vánoční nadílku a Schwarz s Valentem museli za svými zády proti své vůli rozbalit deset gólových dárečků. Byla to historicky nejvyšší porážka Boleslavi v extralize, přesto nemusí mít domácí hokejisté ze zápasu s PSG Zlín přehnané obavy. V obou dosavadních utkáních této sezóny totiž byli úspěšnější Bruslaři, a jestli tomu tak bude i napotřetí, můžete na vlastní oči sledovat v neděli 12. prosince ve ŠKO-ENEGO Aréně od 17:30.

Aktuality

Bruslařský klub v současné době neprožívá zrovna jednoduché období. Pokud se oprostíme od zákulisních tahanic, tak ani hokejisté na ledě dvakrát neexcelují. Z posledních osmi utkání prohráli hned sedmkrát a jediná výhra během této nelichotivé série se rodila v těžkých porodních bolestech. Proti lídru tabulky z města oceli vyrovnávali za pět minut dvanáct (konkrétně za devětatřicet sekund šedesát) a druhý bod domácím zajistil až v samostatných nájezdech Marek Loskot. Přesto se boleslavským borcům nedá upřít snaha, bojovnost a vůle postavit se nepřízni osudu na sportovním i zákulisním kolbišti.

To hostující Zlín je ve zcela jiné situaci. Vyhřívá se v klidném středu tabulky a záchranářské boje jsou mu na hony vzdálené. V posledním zápase Berani přehráli v regionálním derby silnou Kometu Brno 3:2 a i proti Mladé Boleslavi budou mít vítězné ambice. Jejich ofenzívu by mělo jako už tradičně táhnout duo Leška a Balaštík, tedy dvojice útočníků se zabijáckým instinktem. Petr Leška se v současnosti nachází na třetím místě kanadského bodování extraligy a nevidět Jaroslava Balaštíka v popředí tabulky nejlepších střelců se poštěstí jen málokdy. V kombinaci se spolehlivou brankářskou dvojicí (Duba, Sedláček) tak Zlínští představují velice nepříjemného soupeře.

Vzájemné zápasy

Mladá Boleslav má v této sezóně se Zlínem pozitivní bilanci. Ze dvou vzájemných utkání jednou vyhrála v základní hrací době, podruhé udolala soupeře na jeho ledě v prodloužení. Po domácí zářijové výhře 3:1 si Boleslav hýčkala povedený vstup do sezóny a těšila se z těžce nabytých bodů. Góly tehdy dávali Milroy, Fabuš a Divíšek, kolektivní výkon domácích podpořil skvělý Marek Schwarz a boleslavská flotila se chystala vyplout třeba až k výsostným vodám play-off.

Jenže před odvetným utkáním na zlínském ledě byla na tabulkovém kontě Boleslavských jedna velká nula. Asociace profesionálních klubů (APK) v důsledku registrační aféry anulovala všechny předchozí vítězné zápasy Boleslavi a výhra 3:2 po prodloužení tak přinesla první dva body. Čtyři minuty před koncem vyrovnával na 2:2 zlínský rodák v boleslavském dresu Marušák a utkání spělo do prodloužení, ve kterém o vítězi rozhodl povedenou akcí Divíšek.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent (5.-42. Schwarz) - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Marušák, Jindra, Lehikoinen, Duben - Loskot, Štefanka, Macho - Fabuš, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Barney, Gajovský, Matějovský

PSG Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, F. Čech

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 12.12.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 31. kolo PSG Zlín
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 12 bodů umístění 6. místo, 48 bodů
76:90 skóre 97:84
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 10:2 (Litvínov)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:5 (Vítkovice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Lukáš Pabiška 17 bodů (7+10) nejproduktivnější hráč Petr Leška 36 bodů (14+22)
Tomáš Divíšek
Daniel Boháč, oba 8 gólů
nejlepší střelec Petr Leška
Jaroslav Balaštík, oba 14 gólů
Boris Žabka 12 asistencí nejlepší nahrávač Petr Leška 22 asistencí
Petr Macháček +5 nejlepší hráč v +/- Petr Leška +11
Michal Macho -8 nejhorší hráč v +/- Pavel Kubiš -7
Boris Žabka 99 minut nejtrestanější hráč Bedřich Köhler 70 minut
Marek Schwarz 91,82 %
Michal Valent 91,94 %
úspěšnost brankářů Tomáš Duba 93,24%
Jakub Sedláček 92,00 %
Tomáš Štůrala 86,21
Marek Schwarz 2,78
Michal Valent 2,70
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Duba 2,28
Jakub Sedláček 2,84
Tomáš Štůrala 3,12
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav