BK MLADÁ BOLESLAV

Bez vstřelené branky se vyhrát nedá, krčí rameny Juraj Štefanka

12. 12. 2010
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po katastrofickém utkání v Českých Budějovicích šli Bruslaři na led s jediným úkolem - napravit si pověst a odčinit tak dřívější nezdar. Nepovedlo se. Mladá Boleslav se Zlínem znovu nedokázala v první třetině udržet krok a zbytek zápasu se už tradičně nesl v bezvýsledném dobývání soupeřovy branky. Ve svém třetím zápase za Středočechy se vůbec poprvé nedokázal bodově prosadit ani Juraj Štefanka (na snímku). Zkušený forvard se rovněž stal letos už třetím hráčem, který vedl Bruslařský klub do boje jako kapitán.

Juraji, mohl byste v krátkosti zhodnotit utkání?

Do utkání jsme šli s určitými taktickými pokyny, které se nám ale nepodařilo splnit. Hlavním cílem bylo nedostat první gól a naopak nátlakovou hrou branky dosáhnout.

Což se ale nepovedlo...

Ne. Čáru přes rozpočet nám udělala už ta dvě vyloučení v prvních dvou minutách. Ta jsme sice ubránili, pak jsme ale dvakrát inkasovali po vlastních chybách. Ve zbytku utkání jsme si vytvořili hned několik slušných šancí, ke konktaktní brance to ale nevedlo.

Dnes jste Bruslařský klub vedl do zápasu s "C" na prsou. Trochu netradiční, vzhledem k tomu že šlo o vaše třetí utkání v boleslavském dresu...

Jde jen o dočasné řešení, jelikož nemohli hrát ani Tomáš Divíšek, ani Boris Žabka. Trenéři si možná řekli, že na mě ještě nedolehla ta situace, ve které se klub nachází a doufali, že to přenesu na ostatní.

Jak se celá situace tedy jeví vám?

Nerad bych to jako hráč hodnotil, nepřísluší mi to. Já hraju hokej, někdo jiný se stará o administrativu. Stopy to ale muselo zanechat na každém, i když tvrdí, že ne.

Nejspíš se už nemůžete dočkat reprezentační přestávky, tým asi není v ideálním rozpoložení?

Máme zraněné čtyři kluky, tři z toho jsou nejproduktivnější hráči týmu. Určitě doufáme, že se nám sestava ustálí, marodka vyprázdní, potrénujeme a vše se pro nás v lepší obrátí.

Děkuji za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav