BK MLADÁ BOLESLAV

Dalším soupeřem bude Kadaň!

21. 9. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Po příjemném vítězství nad Berounem a dvou smolných prohrách v samostatných nájezdech s Havlíčkovým Brodem a v prodloužení s Chomutovem čeká boleslavské hokejisty další soupeř. Tentokráte se naši hráči představí na ledě v Kadani, kde se jim v loňské sezóně více než dařilo. Po čtyřech zápasech jsou zatím Severočeši se čtyřmi body na šesté pozici v tabulce západní skupiny a na Mladou Boleslav tak ztrácejí jen jeden jediný bod! Zápas je naplánován již na tuto sobotu 22. září, úvodní buly padne v 18:00.

Největší vítr nastal přes letní přestávku u našich soupeřů na pozicích útočníků. Kadaňský tým opustilo celkem sedm z nich, novou posilu pak představují pouze čtyři. Z extraligových Karlových Varů přispěchali na pomoc Severočechům Jakub a Jan Bauerové. Lukáš Duba dorazil z dnes již bývalého člena naší nejvyšší soutěže Vsetína. Poslední posila Patrik Fink oblékal ještě před několika měsíci dres účastníka loňského semifinále Hradce Králové. Zadní řady přišly pouze o Ondřeje Staňka, který odešel do Havlíčkova Brodu. Zato se ale rozrostly o Filipa Vaněčka z Berouna, Martina Klause z Plzně a Ondřeje Maška z Karlových Varů. Z města porcelánů si pro svou šanci přijel na střídavý start uvolněný Tomáš Brňák. Zapomenout nesmíme ani několik obměn v brance našeho nejbližšího soupeře. Loňská jednička Robert Slipčenko odešel své štěstí hledat do Mostu, z téhož města potom dorazil Miroslav Hanuljak. Výraznou posilu představuje také Jiří Stejskal z Liberce. Za zmínku rovněž určitě stojí fakt, že se o své pozice v týmu prali i dva boleslavští junioři obránce Martin Všetečka a útočník Tomáš Hertl. Oba ovšem bezúspěšně.

SK Kadaň v rámci letní přípravy sehrál celkem dvanáct přípravných zápasů. Z toho sedmkrát vyhrál, čtyřikrát prohrál a jednou remizoval. Zajímavostí je, že ve třech utkáních změřil své síly se zahraničním soupeřem a všechny také porazil! Němečtí Blue Lions Leipzig přitom dopadli nejlépe, prohráli 4:5. Växjö Lakers si do rodného Švédska odvezli stav 1:3 a nad ruským Gazprom Orenburg zvítězila Kadaň dokonce 4:1. Do první ligy pak přesto vstoupili Kadanští poněkud rozpačitě, když se nechali v prvním zápase na domácím ledě rozstřílet 4:1 od Chomutova. S Mostem se jim podařil uhrát bod v prodloužení. Chuť si poté poněkud překvapivě spravili na Hradci Králové, který poslali domů s debaklem 0:3. Další letos nebezpečně rozjetý tým v podobě Havlíčkova Brodu jej však opět trochu srazil do kolen, když na jeho ledě Kadaň prohrála 1:4.

Kadaň nastoupila proti Havlíčkovu Brodu v sestavě: Stejskal - Poživil, Vaněček, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Brňák - Polanský, Fink, Duba - Vrtek, Derfler, Pražák - Hlusička, Veverka, Kajer - Jak. Bauer, Jan Bauer, Kohos

Boleslavští se v utkání s Chomutovem pěkně zapotili. Celkem třikrát šli Severočeši do vedení a právě tolikrát také Boleslav vyrovnala. Poslední „dotahovací“ branka padla čtyři minuty před koncem zápasu. V základní hrací době se už stav nezměnil, následovalo tudíž prodloužení, v němž byl v 65. minutě úspěšnější chomutovský Révay, když na rozdíl od domácích využil výhody jednoho hráče v poli navíc.

Mladá Boleslav nastoupila proti Chomutovu v sestavě: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Kolafa, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Sýkora, Eiselt - Handlovský, Ivan, Jaroš - Nouza, Mertl, Gombár - Gajovský, Rod, Vlk

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav