BK MLADÁ BOLESLAV

Přijede Liberec! Dostane stejný nášup, jako když Boleslavští jeli na led Tygrů?

29. 12. 2010
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Nekončící honba za body pokračuje. Boleslavská hokejová družina je potřebuje jako sůl. Dobrou zprávou pro ní je, že předposlední Kladno svůj náskok nikterak nezvyšuje. Právě proti jeho poslednímu přemožiteli, Liberci, se ve čtvrtek 30. prosince na domácím ledě hráči Bruslařského klubu postaví. Přijďte se v 17:30 podívat na poslední hokejovou bitvu roku 2010 a podpořte svůj tým, bude to proti silným Tygrům potřebovat.

Aktuality

Hokejisté z Pojizeří se potřebují odlepit ode dna tabulky. Po reprezentační pauze sice dokázali dobrým výkonem porazit Litvínov, nicméně na západě Čech v dalším kole pohořeli, když podlehli Karlovým Varům. Na předposlední Kladno tedy ztrácejí devět bodů, což se ve zbývajících osmnácti kolech základní části rozhodně stáhnout dá.

Liberec prožívá povedenou sezónu s poměrně vyrovnanými výsledky. Jediné větší porážky utrpěl s Třincem, Mladou Boleslaví a Slavíí, a to vždy s desetizápasovými rozestupy. Výhry z posledních dvou měsíců kalendářního roku ho posunuly až na třetí místo tabulky. Velkou zásluhu na tom má také tahoun a kapitán mužstva v jedné osobě, Petr Nedvěd.

Vzájemné zápasy

Liberec byl prvním mužstvem letošní sezóny, který dokázal ve ŠKO-ENERGO Aréně naplno bodovat. Ve vcelku vyrovnaném duelu tehdy domácí prohráli 3:5.

Druhé měření sil bylo zcela o něčem jiném. Hokejistům Bruslařského klubu se po rekordním vítězství 9:5 nad Karlovými Vary připletli do cesty i Tygři, kteří si ze setkání odnesli drtivou porážku 0:6. Ve druhé třetině přitom pětkrát inkasovali. Hráčům Mladé Boleslavi zkrátka vycházelo vše, na co sáhli. Boháč s Bahenským vsítili každý po dvou gólech.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Macháček, Mikuš, Jindra, Marušák, Žabka, Lehikoinen - Pabiška, Divíšek, Macho - Vrbata, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Matějovský, Gajovský, Barney - Loskot

HC Bílí Tygři Liberec: Pinc - Čakajík, Moravec, Derner, Hunkes, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Vantuch - Ondřej, Plodek, Špaček

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 30.12.2010 17:30

BK Mladá Boleslav 28. kolo HC Bílí Tygři Liberec
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 15 bodů umístění 3. místo, 60 bodů
82:99 skóre 99:93
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Plzeň)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 0:6 (Mladá Boleslav)
5 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Lukáš Pabiška 18 bodů (7+11) nejproduktivnější hráč Petr Nedvěd 37 bodů (9+28)
Tomáš Divíšek,
Daniel Boháč, oba 8 gólů
nejlepší střelec Miloslav Hořava 13 gólů
Boris Žabka 12 asistencí nejlepší nahrávač Petr Nedvěd 28 asistencí
Lukáš Handlovský,
Petr Macháček, oba +5
nejlepší hráč v +/- Petr Nedvěd +6
Miroslav Duben -8 nejhorší hráč v +/- Jan Výtisk -6
Boris Žabka 99 minut nejtrestanější hráč Andrej Podkonický 67 minut
Marek Schwarz 91,83 %
Michal Valent 91,94 %
úspěšnost brankářů Marek Pinc 91,09%
Tomáš Vošvrda 91,91 %
Marek Schwarz 2,80
Michal Valent 2,71
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Pinc 2,77
Tomáš Vošvrda 2,41