BK MLADÁ BOLESLAV

Co k tomu říci? ptá se Tomáš Divíšek

30. 12. 2010
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Do konce zápasu chybí deset minut, domácí vedou 2:1 a aktivní hrou pohodlně střeží náskok. Pak přichází vyloučení na obou stranách a Liberec udeřuje. A v prodloužení znovu. Boleslav sahala dlouho po třech bodech, ale po prodloužení má jen jeden. “Dřeli jsme a hráli i dobře, a nakonec tři body nemáme,“ říká zkroušeně Tomáš Divíšek (na snímku).

“Co k tomu říci. Začátek zápasu se nám nepovedl a hráli jsme špatně,“ to bylo v prvních dvanácti minutách zápasu, “pak jsme se ale dokázali zlepšit.“

Boleslav se po vlažném úvodu dokázala dostat do tempa, ve druhé třetině padly tři rychlé góly, z nichž dva skončily v síti Liberce. Domácí náskok kontrolovali, a když ujel ve vlastním oslabení ve 47. minutě David Vrbata do samostatného úniku, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže boleslavský útočník zvolil místo svého vypilovaného blafáku zadovku na dojíždějícího Zdeňka Bahenského, který v tísni nedokázal řádně zakončit. “Bohužel jsme udělali chyby, které nás stály tři body,“ krčil rameny po zápase Divíšek.

Vrbatovo zaváhání ale nebylo zdaleka jediné. Při přesilové hře Mladé Boleslavi, za stavu 2:2, zaváhal na útočné modré čáře obránce Peter Mikuš a hostující Hořava jel sám na Marka Schwarze. Právě boleslavský gólman má velkou zásluhu na získaném bodu, protože tuhle i řadu dalších situací vyřešil.

Boleslav trápí i velká marodka. Oproti minulému utkání byla sestava hubenější o tři hráče. Zbyňek Hrdel se vrátil do Chomutova a Josef Jindra s Lukášem Pabiškou léčí zranění. “Nemyslím si, že by na naše výkony měla vliv marodka. Hráli jsme v pohodovém tempu na tři lajny, ve třetí třetině jsme si náskok hlídali tak, jak se to dělat má – byli jsme aktivní, ale pak jsme udělali chyby… Proti Liberci zkrátka rozhodovaly věci, které s šířkou kádru nesouvisí,“ myslí si Divíšek.

Poslední zápas roku 2010 tak Boleslavským náladu nevylepšil. “Jsme na posledním místě, takže těžko ten rok hodnotit kladně,“ uzavírá zamračený kapitán.