BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavské čeká před televizními kamerami souboj posledního s prvním

3. 1. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nebude to určitě lehký zápas. Nicméně hráči Bruslařského klubu jsou po vítězství nad Plzní určitě správně nabuzení a ještě více motivovaní, protože se jim po minulém kole podařilo stáhnout náskok Kladna na pouhých pět bodů. Vítkovicím navíc v poslední době nic nevychází úplně na sto procent, a tak toho v úterý 4. ledna mladoboleslavští hokejisté budou určitě chtít využít. Utkání startuje díky přímému přenosu České televize až v 18:10.

Aktuality

Loňský neúspěšný účastník finále zatím letos válí. Vítkovičtí se mohou pochlubit jednou z nejúdernějších útočných letek extraligy. Čtrnáct gólů už letos stihl nastřílet Jan Káňa, o jeden méně pak na svých kontech mají Petr Pohl, Rudolf Huna a Viktor Ujčík. Spolehnout se Steel může i na gólmana Romana Málka, který je momentálně čtvrtým nejlepším brankářem v lize a méně branek než vítkovická obrana za svá záda propustila už jen ta pardubická.

Přesto svěřenci trenéra Motáka v posledních zápasech nesbírají body po třech, ale spíš po jednom nebo dvou. V rámci prvního novoročního utkání hráči Steelu pak dokonce nevybojovali nic. Týmu se nepodařilo zachytit začátek utkání, a třebaže v závěru duelu mocně dotahoval, na zisk bodů to nakonec nestačilo a Vítkovice se Zlínem prohrály 2:3.

Boleslavští by toho určitě rádi využili a ukořistili nějaký ten bodík pro sebe. Po minulém kole, kdy vyhráli na ledě Plzně, se nepochybně cítí správně nabuzení, situaci ale středočeskému klubu nepřestává komplikovat zaplněná marodka. K již zraněným Pabiškovi a Jindrovi totiž právě po duelu s Indiány přibyl ještě Macho s Barneym. Obranu vyztuží Martin Rýgl z Liberce, který nastoupil už v Plzni.

Vzájemné zápasy

Boleslavští hokejisté na svém ledě přivítali tým Vítkovic v rámci 11. kola a v konečném součtu můžeme říct, že na gólovém pohoštění šetřili. Za Středočechy se totiž prosadil pouze obránce Marušák. Obě branky Steelu padly až v poslední dvacetiminutovce a znamenaly těsné vítězství hostů 2:1.

Podruhé se oba celky střetly v listopadu a znovu byli těmi šťastnějšími hráči Steelu. Na ledě tehdy tabulkově druhého celku se trefil pouze Scott Barney, který si tak alespoň mile okořenil svůj vůbec první start v boleslavském dresu. Boleslav v Ostravě prohrála 1:4.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Marušák, Lehikoinen, Čížek, Macháček, Žabka, Rýgl, Mikuš – Macho, Divíšek, Bahenský – Boháč, Štefanka, Barney – Matějovský, Vrbata, Nouza – Gajovský, Loskot, Tvrdík

HC Vítkovice Steel: Málek – Barinka, Punčochář, Trnka, Ovčačík, Voráček, Malík, Rehák – Szturc, Burger, Huna – J. Sýkora, Húževka, Svačina – Klimek, Strapáč, Pohl – Tomas, Ujčík, J. Káňa

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 4.1.2011 18:10

BK Mladá Boleslav 37. kolo HC Vítkovice Steel
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 19 bodů umístění 1. místo, 66 bodů
88:104 skóre 115:88
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 7:1 (Slavia)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:5 (Liberec)
5 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 19 bodů (9+10) nejproduktivnější hráč Jiří Burger 32 bodů (7+25)
Tomáš Divíšek,
Daniel Boháč, oba 9 gólů
nejlepší střelec Jan Káňa 14 gólů
Boris Žabka 13 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Burger 25 asistencí
Petr Macháček, oba +6 nejlepší hráč v +/- Petr Vrána +13
Miroslav Duben -8 nejhorší hráč v +/- Peter Húževka -11
Boris Žabka 101 minut nejtrestanější hráč Marek Malík 70 minut
Marek Schwarz 91,79 %
Michal Valent 91,94 %
úspěšnost brankářů Roman Málek 92,75 %
Filip Šindelář 90,43 %
Marek Schwarz 2,77
Michal Valent 2,71
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Málek 2,36
Filip Šindelář 3,35