BK MLADÁ BOLESLAV

V rámci předehrávky 38. kola jedou Boleslavští na Slavii

5. 1. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Z posledních tří venkovních utkání Boleslavští dvě vyhráli a pražská Slavia navíc patří mezi týmy, na které to Středočeši poměrně umí. To zní jako slušné předpoklady k tomu, aby svěřenci trenéra Holaně z našeho hlavního města přivezli nějaký ten bod. Na druhou stranu Bruslařský klub trápí nebývale velká marodka. Jak to mladoboleslavští hokejisté všechno zvládnou? To se dozvíme už ve čtvrtek 6. ledna. Zápas startuje v neobvyklých 18:15.

Aktuality

Oproti nepříliš povedenému startu sezony se slávistům teď docela daří. Z posledních deseti utkání jich šest vyhráli, na domácím kluzišti pak padli pouze jednou. Slavii sice podobně jako Mladou Boleslav trápí marodka (v její sestavě chybí Dmitrij Jaškin, Lukáš Krenželok, Vladimír Růžička mladší a Lukáš Endál), ta ale za takového pravidelného a poměrně pohodového přísunu bodů kouče Růžičku asi trápí podstatně méně, než boleslavského trenéra Holaně.

Boleslavští budou v roli papírově slabšího soupeře, všichni ale dobře vědí, jak dokážou svého soupeře potrápit, případně i pořádně pokousat. Letos už jsem jim podařilo O2 arenu bodově vybrat, vzdor široké marodce (Pabiška, Jindra, Macho, Barney, Gajovský, Rýgl) navíc dokázali velmi dlouho a poměrně slušně konkurovat v rámci minulého kola tabulkově prvním Vítkovicím.

Vzájemné zápasy

Diváci na ochozech O2 areny si v rámci 12. kola na první branku museli počkat až do 36. minuty, kdy se stal úspěšným exekutorem trestného střílení Matějovský. Domácí celek sice v polovině třetí dvacetiminutovky vyrovnal, vedení ale prakticky obratem vracel na stranu Bruslařského klubu Loskot. Slávisté si nakonec pod sebou větev obrazně řečeno uřízli sami – po minele v rozehrávce domácích pálil úspěšně Macho a Boleslav tak zvítězila 3:1.

Boleslavské prakticky po celou sezonu trápí jedna věc – ne že by nedávali góly, ale nedokážou vedení, kterého se ujali, udržet. Tak nějak to vypadalo i v druhém vzájemném duelu s pražskou Slavií. Ani ne v polovině utkání slavili Středočeši dvougólové vedení – pokaždé díky Boháčovi – pak to s nimi ale začalo jít z kopce. Ještě před koncem prostředního dějství totiž slávisté vyrovnali a na začátku toho třetího pak zápas dokonce obrátili ve svůj prospěch – 3:2 pro Slavii.

Sestavy z posledního kola

HC Slavia Praha: Furch - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda, Kolařík - Tomica, Holec, Svoboda, Vondrka, Jelínek, Pospíšil, Žejdl, Poletín, Micka, Doležal, Němec, Barák, Sklenář

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Marušák, Lehikoinen, Čížek, Macháček, Žabka, Mikuš, Rýgl – Bahenský, Divíšek, Tvrdík – Boháč, Štefanka, Nouza – Matějovský, Vrbata, Loskot – Hyka, Belay, Lenc

Statistiky

O2 arena | 6.1.2011 18:15

HC Slavia Praha 38. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
8. místo, 56 bodů umístění 14. místo, 19 bodů
99:99 skóre 90:111
7:1 (Liberec) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 1:10 (Č. Budějovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 5
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
Michal Vondrka 28 bodů (11+17) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek (10+11) 21 bodů
Michal Vondrka 11 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 10 gólů
Petr Kadlec 19 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 13 asistencí
Pavel Kolařík +7 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +5
Lukáš Krenželok
Lukáš Špelda oba -4
nejhorší hráč v +/- Esa Lehikoinen -8
Jiří Vašíček 120 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 101 minut
Miroslav Kopřiva 91,28 %
Dominik Furch 89,23 %
Robert Slipčenko 89,09%
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,40%
Michal Valent 91,94 %
Miroslav Kopřiva 2,52
Dominik Furch 3,65
Robert Slipčenko 3,60
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,92
Michal Valent 2,71