BK MLADÁ BOLESLAV

Po pěti volných dnech čeká Boleslav klíčové utkání, na svém ledě Bruslaři přivítají Kladno

13. 1. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Že půjde o derby regionálních sousedů, to nyní ponechme stranou. Daleko podstatnější je fakt, že se spolu utkají poslední a předposlední tým ligové tabulky. Pro boleslavské hokejisty jde pravděpodobně o jedno z posledních stébel, jejichž uchopení by skýtalo šanci vyhnout se tolik nepopulární baráži. V opačném případě by náskok Kladna vzrostl na třináct bodů a ten by se podle zkušeností z minulých let už jen těžko dotahoval. Přijďte v pátek 14. ledna od 17:30 podpořit boleslavské hokejisty v jejich prozatím nejdůležitější bitvě sezóny!

Aktuality

Boleslavskou hru v posledních utkáních poznamenala prořídlá sestava. Za minulé tři zápasy inkasoval tým z města autombilů dvacet branek a ze všech utkání odešel bez bodu. K týmu se připojil liberecký patriot Jan Plodek, v dobrém světle se představili i boleslavští junioři. Trenéři stav marodky úzkostlivě tají, zatím tedy není jasné, v jaké sestavě vlastně Bruslaři do duelu nastoupí.

Po mizérii, kterou Kladno předvádělo v první polovině sezóny, nyní došlo k rapidnímu zlepšení. Svůj díl určitě nese i tolikrát propíraná kauza "Registračky", která jedinému Kladnu vyloženě prospěla. Bodová propast, která páteční soupeře Boleslavi dělila od předposledního místa byla najednou minulostí. Kladno se posunulo směrem vzhůru a stejným směrem vyletělo psychické rozpoložení hráčů. Ke zlepšeným výkonům přispěl i příchod Jiřího Bicka, jenž se podílel na mnoha důležitých situacích svého týmu.

Utkání bude specifické i v jiném směru. Boleslav posbírala z celé extraligy nejméně bodů při domácích utkáních, Kladenští jsou naopak týmem, kterému se nejméně daří na soupeřových kluziští. Bude tedy zajímavé, jak se svojí úlohou oba celky popasují. Jak Bruslaři, tak Kladno mají nejhorší obrany z ligy, sekunduje jim už pouze Plzeň. Boleslav se ale může pyšnit produktivnějším útokem.

Boleslavští hokejisté budou vás, fanoušky, potřebovat v pátek více než kdy jindy. Přijďte i vy podpořit naše hokejisty v jejich náročném boji za udržením extraligové příslušnosti navzdory všem klackům, které jim na jejich dlouhé cestě padly pod nohy. Jsme všichni jeden tým!

Vzájemné zápasy

Oba páteční soupeře los svedl dohromady hned v prvním kole letošního ročníku a lépe vyšel vstup do sezóny Boleslavským. Za Bruslaře se bodově prosadilo hned devět hráčů a zásluhou týmového výkonu si hosté odvezli všechny body. Kladno prohrálo s Mladou Boleslaví poměrem 3:4.

Domácí utkání ale Bruslařům už tolik nevyšlo, bylo to hodně nešťastné utkání. Skóre otevřel odraženou žabičkou Melka, na rozdíl dvou branek upravoval Jakub Valský, který využil indispozice Dubna, který inkasoval úder do obličeje. Boleslavská ŠKO-ENERGO Aréna padla po kladenském nájezdu 0:2.

Prosincové utkání na ledě Kladna se neslo v marném dobývání Falterovi branky. Boleslav se snažila hrát hokej, domácí ale dávali góly. Zásluhou Bicka a Valského vedlo Kladno o dvě branky, hosté dokázali už jen snížit při hře bez brankáře zásluhou Fabuše. Vagnerplast na svém ledě zvítězil nad Mladou Boleslaví výsledkem 2:1.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent (21. Schwarz) – Žabka, Marušák, Hay, Lehikoinen, Macháček, Mikuš – Matějovský, Divíšek, Nouza – Bahenský, Štefanka, Plodek – Boháč, Vrbata, Tvrdík

HC Vagnerplast Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Melka, Bělohlav, Eberle - Valský, Stieler, Kotrla

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 14.1.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 40. kolo HC Vagnerplast Kladno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 19 bodů umístění 13. místo, 29 bodů
98:124 skóre 82:122
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 5:0 (Plzeň)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 0:8 (Zlín)
5 utkání bez vstřeleného gólu 5
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
Tomáš Divíšek 24 bodů (12+12) nejproduktivnější hráč Jaroslav Kalla 20 bodů (7+13)
Tomáš Divíšek 12 gólů nejlepší střelec Jiří Kuchler 11 gólů
Boris Žabka 14 asistencí nejlepší nahrávač Milan Toman 17 asistencí
Lukáš Handlovský +5 nejlepší hráč v +/- Jindřich Kotrla
Ladislav Gengel, oba +2
Jiří Marušák -10 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Kalla -24
Boris Žabka 105 minut nejtrestanější hráč Sacha Treille 78 minut
Marek Schwarz 91,09 %
Michal Valent 91,19 %
úspěšnost brankářů Martin Falter 91,59 %
Lukáš Cikánek 89,76 %
Marek Schwarz 3,00
Michal Valent 3,03
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Falter 2,88
Lukáš Cikánek 3,36