BK MLADÁ BOLESLAV

Marek Schwarz: Už je to opravdový průser

14. 1. 2011
Autor: Štěpán Tomš
M l. B o l. – Souboj posledních dvou týmů mohl nalít hráčům Mladé Boleslavi sebevědomí do žil, jenže je tomu přesně naopak. Středočeské derby vyhrálo Kladno (4:3) a vzdálilo se Bruslařskému klubu na třináct bodů. Nebylo přitom lepší, spíše šťastnější. “To je pravda,“ potvrdil zklamaný brankář Marek Schwarz (na snímku).

Marku, horší jste nebyli. Jak se tedy Kladno dostalo o gól do výhody?

Rozhodla ta poslední branka. Jsou situace, které se normálně stávají jednou ve třech zápasech, jenže nám se to stane pětkrát v jednom utkání. Těžko s tím potom něco dělat. Už nevím, co mám na naše výkony říkat. Všechno, co uděláme, je špatně. Nedaří se nám.

Tomáš Divíšek po zápase s Pardubicemi říkal, že je třeba se rychle zbavit zbytečných faulů. Rozhodčí pískali zápas s Kladnem na obě strany přísně a trestů jste dostali zase až příliš. Jedenáct.

Rozhodčí to sice pískali přísně, ale my se tomu musíme přizpůsobit. Prostě není možné, abychom hráli tolik oslabení. Navíc to mnohdy byly zbytečné fauly v útočné třetině a ve středním pásmu. Zabíjí nás to.

V polovině třetí třetiny jste hráli za stavu 3:4 poměrně dlouho přesilovku 5 na 3. Bylo rozhodující, že se vám ji nepodařilo využít?

Byla to velká šance, ze které jsme měli vytěžit gól. Prostě je všechno špatně. Je to už opravdu velký průser a my se z toho musíme dostat.

Hlavně v první polovině zápasu jste toho i dost pochytal.

Střel na mě tam zase tak moc nešlo. Něco jsem sice pochytal, ale týmu to celkově nejde. Nevím, co k tomu víc říct…

K příštímu zápasu jedete na led trápící se Komety. Je to pro vás šance?

Nějaké bodu už nutně potřebujeme nasbírat. Musíme konečně zabrat, jinak to bude strašně špatné.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav