BK MLADÁ BOLESLAV

Kometa se propadá tabulkou. Bude to znamenat odrazový můstek pro Boleslav?

15. 1. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Trápí je stejný problém, rozdíl je pouze v jejich postavení v tabulce. Mladá Boleslav i Kometa Brno se v posledních přibližně dvou měsících neuvěřitelně trápí a prohrávají zápas za zápasem. Může to pro Středočechy znamenat zlom a určité prolomení smůly, jaká je zužuje? Duel mezi odvěkými rivaly vypukne v neděli 17. ledna od 17 hodin.

Aktuality

Pokud bychom měli stanovit určité kritérium, podle kterého oba týmy vzájemně porovnat, pak můžeme sáhnout po bodovém zisku za posledních deset zápasů. Z tohoto porovnání by vyšli lépe Středočeši, protože si ze dvou zápasů odnesli tříbodovou výhru. Brno oproti tomu získalo pouhé dva body za vítězství v nájezdech nad Vítkovicemi. Na druhou stranu Bruslařský klub se trápí už od konce listopadu, zatímco Kometa v té době ještě intenzivně sbírala body.

Nepříznivé výsledky brněnských hokejistů přiměly odstoupit z pozice hlavního trenéra Vladimíra Jeřábka. Na jeho místo se posunul dosavadní asistent Ladislav Lubina, kterému nyní pomáhá Svatopluk Číhal z Hodonína. Krom toho tým Komety posílil lotyšský útočník Aleksejs Širokovs.

Mladé Boleslavi na brněnském ledě nikdy příliš nedařilo. Platí to už dob, kdy oba celky hrály první ligu, a ve většině případů to platí i v nejvyšší soutěži. V utkání 41. kola by ale mohl nastat obrat k lepšímu. Středočeši v posledních zápasech ztrácí body vinou zbytečných chyb a faulů, rozhodně ale neplatí, že by nedokázali dát gól nebo že by jim chybělo odhodlání a síla.

Vzájemné zápasy

V rámci teprve druhého kola porazila Boleslav Kometu 5:2. Brňané sice byli dvakrát v zápase ve vedení, ale Bruslařský klub ve třetí třetině famózně zápas otočil a oslavil výhru. Spolu s Libercem a Pardubicemi v té době navíc patřil mezi týmy, který ještě neztratil ani bod.

V odvetě na ledě Komety Středočeši prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Jediný gól utkání padl ve 22. minutě, kdy se kolem boleslavské obrany prosmýkl Hubáček. Boleslavští se pak po zbytek utkání jen marně pokoušeli se skóre na časomíře něco udělat.

Ze zatím posledního vzájemného střetu si Boleslav odnesla bod. Středočeši sice prohrávali, ve druhé minutě se trefil Huml, podařilo se jim ale góly Barneyho a Boháče vývoj zápasu obrátit ve svůj prospěch a vést 2:1 až do 58. minuty. Tehdy se ale poněkud šťastně trefil Hruška a rázem tak bylo vyrovnáno. O vítězi duelu nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byla lepší Kometa. Rozhodl za ni Kvapil – 2:3sn.

Sestavy z posledního kola

HC Kometa Brno: Trvaj - Protivný, Bičánek, Stehlík, Houdek, Malec, Protivný, Kempný - Jakub Svoboda, Hruška, Kvapil - Erat, Dopita, Dlouhý - Veselý, Širokovs, Hubáček - Procházka, Brabenec, Huml

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Mikulík - Plodek, Štefanka, Bahenský - Tvrdík, Vrbata, Boháč - Hyka, Gajovský, Loskot

Statistiky

Rondo | 17.1.2011 17:00

HC Kometa Brno 41. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
9. místo, 56 bodů umístění 14. místo, 19 bodů
103:108 skóre 101:128
4:1 (Zlín, Vítkovice, Litvínov) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 0:7 (Karlovy Vary)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
1 utkání bez inkasovaných gólů 4
Marek Kvapil 41 bodů (12+29) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek (12+12) 24 bodů
Radim Hruška 19 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 12 gólů
Marek Kvapil 29 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 14 asistencí
Ondřej Veselý + 12 nejlepší hráč v +/- Zdeněk Bahenský +4
Radim Bičánek -12 nejhorší hráč v +/- Jiří Marušák -10
Ondřej Veselý 60 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 107 minut
Sasu Hovi 91,28 %
Jiří Travaj 92,42 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 90,91%
Michal Valent 91,19 %
Sasu Hovi 2,56
Jiří Trvaj 3,41
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 3,03
Michal Valent 3,03