BK MLADÁ BOLESLAV

Od prvního do posledního chlapa to bylo odehráno výborně, radoval se po utkání Tomáš Divíšek

16. 1. 2011
Autor: Roman Zajíček
B r n o – Po minulém utkání s Kladnem to už možná leckdo vzdal. Podstatné je, že to nevzdali sami hokejisté. Jejich píle, vytrvalost a taky obětavost je na horkém ledu Ronda dovedli až k tříbodovému vítězství a z kabiny hostů po zápase zazníval uvolněný smích. Možná to svěřenci trenéra Holaně konečně prolomili, možná se právě vydali novou cestou. "Doufám, že se nám konečně povedlo najít tvář a styl hry," hlásil kapitán Divíšek.

V útrobách haly Rondo bylo po utkání hodně veselo, především na druhé straně, kde měla sídlo hostující kabina. V ní vládlo všeobecné veselí a na všech hráčích bylo vidět, že z nich spadl obrovský balvan. Velkou zásluhu na výhře hostů měl jejich kapitán a bývalý hráč Komety Tomáš Divíšek, který zvyšoval ve čtyřiadvacáté minutě již na 2:0. "Z výhry mám samozřejmě radost, vyprodané Rondo, vstřelená rozhodující branka, užívám si to," prohlásil s patrnou úlevou.

Jeho tým po dlouhé době vyhrál, navíc na ledě celku, který je momentálně v podobné situaci, tedy v herní a výsledkové krizi. Zda bere tuto vybojovanou výhru jako odrazový můstek pro lepší zítřky, odpověděl Divíšek takto: "Určitě, jednou to muselo vyjít. Je celkem jedno proti komu hrajeme, musíme se snažit bodovat, kde se dá a sbírat body k záchráně."

V minulém zápase hostil Bruslařský klub takřka v utkání pravdy soupeře z Kladna, jenž je předposlední. Divíška hodně mrzela porážka i s odstupem času. "Nechápu, jak jsme mohli prohrát, prostě neudržíme formu a děláme hloupé chyby. Když jsem dnes viděl ten mančaft, tak tam byl někdo úplně jiný. Jen pevně doufám, že se nám povedlo konečně najít tu naši správnou tvář a styl hry, který budeme předvádět i dál," myslel na další zápasy kapitán Středočechů.

Poslední mužstvo tabulky mělo v poslední době velké problémy v defenzivě, v Brně to bylo ale přesně naopak: "Hodně jsme se na trénincích zaměřili na obranu a v Rondu nám to vyšlo. Musím pochválit i Šváru (Marka Schwarze), který nás hodně podržel. Kometa byla ze začátku duelu lepší, měla tlak a velké gólové šance, ale náš gólman to dokázal uklidnit," chválil svého kolegu.

Domácí se přeci jen dočkali, v 53. minutě se individuálně prosadil Procházka, jenž ještě hodně znepříjemnil Boleslavským cestu ke třem bodům. Měl Tomáš Divíšek obavy z případných komplikací? "Už jsme takovou situaci zažili v této sezoně několikrát, takže nás to nerozhodilo. Já osobně věřil, že to tady uhrajeme do vítězného konce. Sice Radek Procházka z ničeho nic vyrazil do brejku a snížil, ale jinak si myslím, že jsme v závěru nedovolili Brnu zatlačit a případně vyrovnat," věděl Divíšek.

On sám zažil s Kometou krizi v loňském ročníku, letos je na tom jeho bývalý tým podobně. Nervy na uzdě nedokázal udržet v závěru Petr Hubáček, jak viděl tento moment jeho bývalý spoluhráč? "Dovedu se vcítit do Hubasovy kůže, byli druzí a teď jsou kolem desátého místa. Samozřejmě nic příjemného. V závěru mu navíc ruply nervy, není to pro něj a jeho mužstvo jednoduché.“

Jenže ani jeho klub si nemůže zrovna dvakrát vyskakovat: "Jsme na tom podobně, ono se říká, že když se to (nepublikovatelný výraz), tak se to (nepublikovatelný výraz). Když jsem se bavil s klukama, tak mi říkali, že byli kolikrát i lepší, ale stejně nebodovali. Jak říkám, známe to z Boleslavi, když nedaří, tak se nedaří. Dnes to z naší strany konečně vyšlo a od prvního do posledního chlapa to bylo odehráno výborně,“ uzavřel Divíšek svůj komentář k zápasu.