BK MLADÁ BOLESLAV

Středočeši letos připravili Zlín o pět bodů. Přibudou další?

22. 1. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – S přáním ukořistit nějaký ten bod pojedou mladoboleslavští hokejisté v neděli 23. ledna do Zlína. V posledních třech zápasech si dokázali, že vyhrávat umí, a tak si nepochybně posilnili také sebevědomí. Výhrami nad Brnem a Budějovicemi navíc stáhli náskok Kladna na sedm bodů a proti Zlínu se jim letos poměrně dařilo. Takže jak to dopadne tentokrát? Utkání začíná už v 17 hodin.

Aktuality

Vyrovnané výkony Zlína momentálně hokejistům, jejichž působištěm je Zimní stadion Luďka Čajky, zajišťují pobyt na čtvrté příčce extraligové tabulky a reálnou možnost na posun na místa ještě vyšší. O brankové příděly do soupeřových klecí se z převážné většiny stará pětice či šestice hráčů. Ten nejúspěšnější – Petr Leška – je dokonce čtvrtý v celkové tabulce extraligových bodových sběratelů. Mezi nejlepší hráče Zlína se počítá také bývalý člen boleslavského týmu Tomáš Sýkora (11+13).

Mladá Boleslav začala v posledních několika kolech soupeře nebezpečně "kousat". Vyhrávala v Brně a doma porazila České Budějovice, přičemž se jí pomalu ale jistě dává dohromady také kádr. Do zápasu proti Jihočechům nastoupil v poslední třetině Lukáš Pabiška a jeho zdravý hlad po hře byl patrný.

Vzájemné zápasy

Velká drama do samého konce. Tak by se dalo v jedné větě charakterizovat letošní první vzájemné utkání se Zlínem. Diváci ve ŠKO-ENERGO Aréně viděli vyrovnaný zápas, kterému především v počátku utkání nechybělo vysoké tempo a šance. Postupem utkání pod tíhou taktických pokynů ubývalo nesvázané ofenzívy do otevřené obrany a přibývalo osobních soubojů o střední pásmo. Rozhodující branku zaznamenal v končící přesilovce Peter Fabuš, do prázdné branky jistil v závěru Divíšek – 3:1.

Při odvetě na ledě Zlína se už v sedmé minutě utkání se ujímali Boleslavští vedení díky přesné střele Vrbaty. Z trestného střílení ovšem vyrovnal Leška a domácí tým pak navíc skóre utkání otáčel díky bývalému hráči Boleslavi Sýkorovi. Bruslařský klub ale ještě zdaleka neřekl své poslední slovo. Na 2:2 vyrovnával v 56. minutě Marušák a po necelých třech minutách prodloužení rozhodl utkání Divíšek – 3:2pp.

V pořadí třetí souboj přinesl sice sympatický výkon Boleslavi, jenže vyšel bodově naprázdno. Snaha Středočechů byla viditelná od první minuty, ale góly dal pouze Zlín. Druhou branku Zlína vstřelil ex-boleslavský útočník Tomáš Sýkora – 0:2.

Sestavy z posledního kola

PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Galvas, Švrček, Řezníček, Grof, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - I. Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka – Gajovský, Divíšek, Boháč – Hyka, Štefanka, Bahenský – Matějovský, Plodek, Tvrdík – Nouza, Loskot, Vrbata – Pabiška

Statistiky

ZS Luďka Čajky | 23.1.2011 17:00

PSG Zlín 44. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 74 bodů umístění 14. místo, 25 bodů
139:115 skóre 108:136
10:2 (Litvínov) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
0:4 (České Budějovice) nejvyšší prohra 2:10 (České Budějovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 5
5 utkání bez inkasovaných gólů 4
Petr Leška 46 bodů (17+29) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 25 bodů (13+12)
Jaroslav Balaštík 20 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 13 gólů
Petr Leška 29 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 15 asistencí
Petr Leška +17 nejlepší hráč v +/- Zdeněk Bahenský +5
Roman Vlach -5 nejhorší hráč v +/- Jiří Marušák
Esa Lehikoinen oba -11
Jan Švrček 87 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 113 minut
Tomáš Duba 92,71 %
Jakub Sedláček 92,47 %
Tomáš Štůrala 86,21 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 90,91 %
Michal Valent 91,39 %
Tomáš Duba 2,47
Jakub Sedláček 2,60
Tomáš Štůrala 3,12
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 3,02
Michal Valent 2,97