BK MLADÁ BOLESLAV

Počet zápasů do konce základní části se tenčí, Bruslaři musí doma zastavit rozjetý Litvínov

27. 1. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Přesně po týdnu se boleslavští hokejisté představí znovu před domácím publikem. Pětidenní pauzu od neúprosného zápasového kolotoče využili Bruslaři ke setkání s fanoušky, které mělo jistě povzbuzující účinek pro obě strany před psychicky náročným finišem základní části. Nyní ale hokejisté musí opět své myšlenky stočit jen a pouze k záchraně extraligy ve městě automobilů. Úvodní buly utkání padne v pátek 28. ledna od 17:30.

Aktuality

Chemici ještě nedávno zažívali poměrně nešťastné období. Sérii neuspokojivých výsledků podtrženou vypadnutím z elitní desítky celků, které se utkají v play-off, odnesla odvoláním ikona severočeského klubu Robert Reichel. V tu chvíli se ale pro Litvínov začala karta obracet k lepšímu.

Tým převzal Vladimír Kýhos. Osobnost, jejíž minulost je úzce spjata s litvínovským hokejem, okamžitě přinesla uspokojivé výsledky. Dvě utkání na lavičce, šest získaných bodů, navíc se soupeři, kteří si stejně jako Litvínov brousí zuby na předkolo play-off. Padla rozjetá Plzeň, v klíčovém utkání vyhořela Sparta. Podaří se postavit před rozjetou žlutočernou lokomotivu zelenobílé závory?

Boleslavští pro dosažení svého cíle určitě udělají vše, co budou moci. Zatímco Litvínov může jen získat, Středočeši hrají o holé přežití. A proto, aby se vyhnula baráži, dělá Boleslav první poslední. Kádr posílil o domácím tribunám známého Jana Bendu, ve hře stále ještě zůstávají další jména.

Vzájemné zápasy

Říjnové utkání vyznělo jednoznačně ve prospěch Litvínova. Hosté si po celé utkání udržovali bezpečné vedení, na kosmetickou úpravu se za Boleslav zmohl až v 50. minutě Žabka. Litvínov na svém ledě zvítězil 4:1.

Ani doma se boleslavským hokejistům nevedlo o mnoho lépe. Středočeši sice začali lépe a šli do vedení zásluhou důrazného Tvrdíka, Litvínov se ale zmohl v obrat. Vyrovnával Ručinský, úspěšnou exekucí nájezdu poté rozhodl o druhém bodu pro Severočechy Jenáček. Mladá Boleslav podlehla na svém ledě Litvínovu 1:2 po samostatných nájezdech.

Zatím poslední duel pátečních soupeřů zvládli lépe Boleslavští, kteří na ledě Litvínova přestříleli svéhou soupeře a odvezli si body za vítězství v poměru 3:5.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka - Boháč, Divíšek, Gajovský - Bahenský, Štefanka, Hyka - Pabiška, Tvrdík, Plodek - Loskot, Vrbata, Nouza - Matějovský

HC BENZINA Litvínov: Volke – Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula – Kubinčák, V. Hübl, Lukeš – Černý, Kracík, Jenáček – Jánský, Vopat, Trávníček – Majdan, Bojer, Gerhát

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 28.1.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 45. kolo HC BENZINA Litvínov
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 22 bodů umístění 11. místo, 61 bodů
109:138 skóre 109:142
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 5:1 (Kladno)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 1:10 (Třinec)
5 utkání bez vstřeleného gólu 3
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
Tomáš Divíšek 26 bodů (14+12) nejproduktivnější hráč Viktor Hübl 36 bodů (11+25)
Tomáš Divíšek 14 gólů nejlepší střelec Peter Jánský 19 gólů
Boris Žabka 15 asistencí nejlepší nahrávač Viktor Hübl 25 asistencí
Lukáš Handlovský +5 nejlepší hráč v +/- Richard Jareš +4
Esa Lehikoinen
Jiří Marušák -11
nejhorší hráč v +/- Ivan Švarný -24
Boris Žabka 113 minut nejtrestanější hráč Peter Jánský 81 minut
Marek Schwarz 91,16 %
Michal Valent 91,39 %
úspěšnost brankářů Jaroslav Hübl 89,52 %
Martin Volke 95,33 %
Petr Franěk 90,79 %
Marek Schwarz 2,97
Michal Valent 2,93
průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Hübl 3,35
Martin Volke 1,67
Petr Franěk 2,85