BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Mostu s odhodláním odčinit prohru v přípravě!

25. 9. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Skupina Západ pokračuje ve středu 26.9. již šestým kolem. Do Benátek nad Jizerou přijede tým, který nás na konci srpna v přípravě na svém ledě porazil 4:1. Ano, řeč je o nováčkovi z Mostu. Utkání odstartuje v 17:30 a pro fanoušky u počítačů bude jako pokaždé připraven on-line přenos.

Severočeši v loňské sezoně vybojovali postup do druhé nejvyšší soutěže v Česku, když ve finále play-off druhé ligy porazili nedaleké Benátky nad Jizerou, kde se právě dnešní utkání odehraje. Tehdy vyrovnanou sérii rozhodoval až pátý zápas. V Mostě oproti minulém ročníku nepůsobí Michal Oliverius, Miroslav Hanuljak, Jindřích Růžek, Josef Zajíc, Milan Preussler, Ondřej Plaček a Michal Zenk. V kolonce příchodů figurují Jiří Kudrna a Jakub Suchánek. (oba Ústí nad Labem), Kamil Charousek (Havlíčkův Brod), Robert Slipčenko a Pavel Metlička (Kadaň), Martin Nosek (Chomutov), Petr Martínek (Kometa Brno) a také Kamil Koláček, jenž v uplynulé sezoně oblékal dres Mladé Boleslavi. Ve středočeském městě v minulosti působil také Pavel Metlička, nyní hráč Mostu. Hlavním trenérem se stal Ladislav Kolda, bývalý kouč Benátek.

Jak už jsme uvedli v úvodu, také s Mostem se boleslavští hokejisté během přípravy utkali. V severočeském městě i přes skvělý nástup prohráli 1:4. Ve 21. vteřině otevřel skóre Gombár, jenže poté se už trefovali pouze domácí. Konkrétně Kudrna, Metlička, Kováč a Suchánek. V lize už tak oslnivé výsledky Most nepodává. Během pěti utkání posbíral jen pět bodů při skóre 13:25. Dokázal porazit pouze Berounské Medvědy 3:2 a v prodloužení se radoval z výhry nad Kadaní. Ve zbývajících třech zápasech nestačili svěřenci Ladislava Koldy na Havlíčkův Brod, Vrchlabí a Chomutov. Právě finalista loňského ročníku první ligy nasázel sousednímu Mostu v minulém kole osm gólů!

Most nastoupil proti Chomutovu v sestavě: Slipčenko (od 21. Fiala) - Szakal, Nosek, Martínek, Prošek, Charousek, Suchánek, Plaček, Růžička – Plachý, Koláček, Metlička - Buďa, Rindoš, Černý - Heřman, Bahenský, Zaťovič - Urban, Baran, Kašťák.

To Boleslavští zatím nastoupili pouze ke čtyřem utkáním, ale v kolonce bodů mají o tři víc, než jejich dnešní soupeř, tedy osm. Po nepovedeném závěru v Havlíčkově Brodu a prohře v prodloužení s Chomutovem následovala poslední sobotu částečná náplast v podobě výhry 4:0 v Kadani. Trefili se Ivan, Rumpel, Gajovský a Eiselt. Utkání podtrhl čistým kontem gólman Šindelář.

Mladá Boleslav nastoupila proti Kadani v sestavě: Šindelář - Richard Bauer, Drábek, Jindra, Kolafa, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Ivan, Eiselt, Gulaš, Nouza, Gombár, Handlovský, Rod, Gajovský, Sedlák, Sýkora, Vlk.