BK MLADÁ BOLESLAV

Prohra s Tygry Boleslav nezlomila: Věřím, že Kladno doženeme ještě před začátkem play-out, hlásí Marek Schwarz

4. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
L i b e r e c – V zápase s libereckými Tygry patřil mezi nejlepší na ledě, přesto svůj výkon hodnotil veskrze negativně. Marek Schwarz (na snímku) svůj tým nejspíš zachránil od pořádného gólového výprasku, zatvrzele ale trval na tom, že celý zápas zlomila hlavně jeho vlastní chyba – tedy moment, kdy za svá záda propustil puk podruhé. "A taky jsme měli smůlu vpředu," povzdychl si.

Marku, zápas s Libercem možná nebyl až tak jasný, jak nakonec vypovídá konečné skóre. Souhlasíte?

Je to pro nás velká škoda. Hlavně ke konci první třetiny to pro nás začalo vypadat docela nadějně, jenže Liberec dal hned na začátku té druhé gól. Měli jsme šance, ale bohužel se nám nepodařilo žádnou proměnit. Já pak navíc dostal smolnou druhou branku. To tam spadlo naprosto hloupě, byla to moje chyba… Pak už to šlo jenom z kopce.

Mluvíte sice o hloupém gólu, ale nebýt vás, nejspíš by zápas dopadl pro Boleslav podstatně hůř…

No nevím. Kdybych nedostal ten druhý, mohlo to být 1:0 a mohli jsme s tím pořád něco dělat. Takže bych to ohledně svých schopností moc nepřeháněl… Měl jsem i štěstí, minimálně jednou mi pomohla tyčka. Krom toho jsme dozadu nehráli nejhůř. Kluci to pokrývali dobře, ujeli nám snad jen jednou nebo dvakrát. Měli jsme prostě smůlu vpředu…

Hráči, co patří vlastně Liberci, ale hrají za Boleslav, mají docela smůlu. Martin Rýgl si za Bruslařský klub nezahrál prakticky vůbec, dneska to odnesl Honza Plodek. To už je skoro o strach, ne?

Smůlu mají, to je pravda. Ale o strach to snad není, je to jen náhoda, že to odnesli zrovna dva Liberečáci. (Jan Plodek utrpěl zatím blíže nespecifikované zranění nohy, když padl do střely – pozn. red.)

Určitě jste měli v hlavách, že se případným vítězstvím nad Libercem můžete dotáhnout na Kladno. Nepochybuji o tom, že vás mrzí, že to nevyšlo, ale – nesrazí vás to nějak?

To v žádném případě! Prohra s Libercem nic nemění. Rozhodně ne k horšímu. Motivaci máme obrovskou, stejně tak odhodlání. Já osobně věřím, že Kladno doženeme, ještě než začne play-out. Že to zvládneme!

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav