BK MLADÁ BOLESLAV

Plzenští Indiání se pokus zaútočit na ŠKO-ENERGO Arénu, Bruslaři jim svůj skalp darovat nehodlají

5. 2. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Skrz horkem se tetelící vzduch je už nyní na obzoru vidět zvedající se mračno prachu. To se na Boleslav od západu žene kmen HC Plzeň 1929, v čele s náčelníkem Martinem Strakou. Boleslavští s železným klidem převalují v ústech slámku a připravují se na tvrdý střet. Zkušená ruka kontroluje zbraně, jediné selhání může znamenat konec. Izolačka na holi drží, brusle jsou dokonale nabroušené. Teď už jen vyčkávat na neděli 6. února. Při západu slunce (v 17:30) zjistíme, zdali Boleslav svou pevnost proti nájezdu soupeře uhájí. Pro domácí fanoušky je navíc připravena speciální akce s válečnými barvami!

Aktuality

Anotace působí sice poněkud netradičně, přesto nikdo nepochybuje, že na ledě se odehraje zápletka, která jako by vypadla ze starých dobrých westernů. Čistě statisticky hrají okolnosti utkání do karet domácímu celku.

Bruslaři doma v posledních kolech výrazně promlouvají, byť nepřímo, do situace okolo play-off. Na svém ledě Boleslav porazila jak Karlovy Vary, tak Litvínov, venku uspěla na Kometě. Z této čtyřky tedy už zbývá jen Plzeň, jenže...

Středočechům se proti plzeňským Indiánům zkrátka příliš nedaří. Martin Straka a Tomáš Vlasák, tedy dva nejproduktivnější hráči letošního ročníku, se zdají být pro tým s nejkratší extraligovou minulostí, příliš velké sousto.

Ani Západočeši ale nejsou v úplné herní pohodě. Tým trenéra Jelínka se musí vyrovnávat s odchodem až překvapivě produktivního Radka Dudy, který se vrátil do svého Chomutova. V posledním utkání se navíc Indiáni nedokázali zcela vypořádat s úporně bránícím Kladnem a papírově slabšímu soupeři přenechali jeden bod.

Proti Plzni můžete fandit v klubových barvách Mladé Boleslavi! Maskot Bruslařského klubu Embík Vám přímo na hale namaluje na obličej motiv, jaký si sami vymyslíte. Najdete ho v rohu zimního stadionu u občerstvení neboli přímo pod stánkem Fan Shopu. Vyzbrojen zelenými, bílými a černými barvičkami tam na Vás bude čekat už půl hodinu před zápasem a pak i během jeho průběhu.

Vzájemné zápasy

Poprvé se nedělní soupeři utkali v říjnu. Plzeňský začátek sezóny by se dal popsat jako divoký a konečné skóre tomu napovídalo. Boleslav dlouho živila šance na body, jenže dvě minuty před koncem selhala obrana a Dvořák samostatným únikem rozhodl o vítězství Plzně v poměru 5:4.

I druhé vzájemné utkání nabídlo divákum spoustu gólů. Utkání patřílo Martinu Strakovi, který posbíral čtyři kanadské body (2+2) a de facto rozhodl o exportu bodů ze ŠKO-ENERGO Arény směrem na západ. Boleslav podlehla na svém ledě Plzni 4:7.

Zatím poslední vzájemný souboj zvládli lépe Bruslaři. Boleslavští vedli už dva nula, jenže domácí se nevzdali a skóre dokázali srovnat. Středočeši ale zabrali a zásluhou branek Gajovského a Boháče si odvezli vítězství. Plzeň na svém ledě podlehla Boleslavi 2:4

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Benda, Macháček, Chaloupka, Žabka, Dudáš, Marušák – Boháč, Divíšek, Nouza – Plodek, Vrbata, Pabiška – Demel, Štefanka, Bahenský – Tvrdík, Matějovský, Hyka

HC Plzeň 1929: Horčička - Dresler, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Benák, Frolo, Modrý - Vostřák, Kovář, Vlasák - Rachůnek, Straka, Svačina - Lammers, Heřman, Johnson - Plášek (od 22. Stránský), Haman, Dvořák

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 6.2.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 49. kolo HC Plzeň 1929
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 30 bodů umístění 9. místo, 68 bodů
119:150 skóre 144:138
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Litvínov)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 1:6 (Liberec)
6 utkání bez vstřeleného gólu 5
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
Tomáš Divíšek 29 bodů (16+13) nejproduktivnější hráč Tomáš Vlasák 64 bodů (27+37)
Tomáš Divíšek 16 gólů nejlepší střelec Tomáš Vlasák 27 gólů
Boris Žabka 16 asistencí nejlepší nahrávač Martin Straka 41 asistencí
Petr Macháček +5 nejlepší hráč v +/- Jaroslav Modrý +15
Juraj Štefanka -13 nejhorší hráč v +/- Tomáš Frolo -10
Boris Žabka 117 minut nejtrestanější hráč Martin Heřman 77 minut
Marek Schwarz 91,09 %
Michal Valent 91,39 %
úspěšnost brankářů Luboš Horčička 94,13 %
Marek Mazanec 91,13 %
Dušan Salfický 88,10 %
Marek Schwarz 2,96
Michal Valent 2,97
průměr inkasovaných gólů na zápas Luboš Horčička 1,55
Marek Mazanec 2,79
Dušan Salfický 3,95
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav