BK MLADÁ BOLESLAV

Slavii jde o první šestku, Boleslav chce v posledním domácím utkání základní části stáhnout náskok Kladna

17. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Uteklo to. Základní část je prakticky za námi, z pohledu domácích utkání Mladé Boleslavi to budeme moci říct už v pátek 18. února, kdy do ŠKO-ENERGO Arény zavítá pražská Slavia. Svěřenci trenéra Růžičky bojují o přímý postup do play-off, středočeský tým svádí taktéž důležité souboje – možná na trochu jiné úrovni, nicméně stejně podstatné. Zápas sedmého celku s posledním začíná v 18:10. Ve stejném čase startují i všechna ostatní utkání.

Aktuality

Neveselý vstup do sezony budiž zapomenut, Slavia teď dobývá play-off. K přímému postupu ji momentálně schází tři body, o nichž není pochyb, že se je pokusí vybojovat právě na ledě mladoboleslavského zimního stadionu. Svěřenci trenéra Růžičky už navíc nemusí cítit žádný tlak "zespodu" tabulky. Osmá Plzeň je totiž se svými 74 body už nemůže ohrozit.

Slávisté mezi sebou letos nemají žádného vyloženého střelce (nejvíc branek – 16 – dal Svoboda, což je stejný počet, jaký zatím nasázel do soupeřovy klece boleslavský Divíšek), podařilo se jim ale naladit na týmovou vlnu. Pět hráčů nastřílelo víc jak deset gólů, další tři zůstávají jen těsně pod touto hranicí. Svou práci odvádí dobře také obrana, která podle počtu inkasovaných branek funguje jako momentálně třetí nejlepší.

Utkání bude mít nejspíš zajímavý nádech hned pro dva boleslavské hráče. Juraj Štefanka vysvlékl sešívaný dres na začátku prosince, na konci ledna pak své hostování v tamějším týmu ukončil Jan Benda.

Vzájemné zápasy

První vzájemný střet datujeme do října minulého roku. Diváci si tehdy na první branku museli počkat až do 36. minuty, kdy se stal úspěšným exekutorem trestného střílení Matějovský. Domácí celek sice v polovině třetí dvacetiminutovky vyrovnal, vedení ale prakticky obratem vracel na stranu Bruslařského klubu Loskot. Slávisté si nakonec pod sebou větev obrazně řečeno uřízli sami – po minele v rozehrávce domácích pálil úspěšně Macho – 3:1.

V odvetě na ledě Boleslavi vyhráli slávisté. Ani ne v polovině utkání sice slavili Středočeši dvougólové vedení – pokaždé díky Boháčovi – pak to s nimi ale začalo jít z kopce. Ještě před koncem prostředního dějství totiž slávisté vyrovnali a na začátku toho třetího pak zápas dokonce obrátili ve svůj prospěch – 2:3.

Na začátku ledna se Boleslav snažila, seč jí síly stačily, poslepovat marodkou oslabený kádr. Středočeši si v té době na Slavii nevedli špatně, dokonce díky Loskotovi a Divíškovi dokázali smazat dvougólové manko, které si odnesli z první třetiny. Jenže pak se taktovky opět chopili domácí – a nakonec vyhráli 5:2.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Dudáš, Marušák, Macháček - Bahenský, Divíšek, Demel - Plodek, Vrbata, Pabiška - Gajovský, Tvrdík, Boháč - Nouza, Štefanka, Matějovský

HC Slavia Praha: Kopřiva - Roth, Vašíček, Žižka, Kolařík, Kuboš, Špelda, Krejčík - Krenželok, Sklenář , Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, Doležal, P. Jelínek - T. Pospíšil, Poletín, Klhůfek

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 18.2.2011 18:10

BK Mladá Boleslav 51. kolo HC Slavia Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
14. místo, 30 bodů umístění 7. místo, 81 bodů
122:157 skóre 135:129
6:0 (Liberec) nejvyšší výhra 7:1 (Liberec)
2:10 (České Budějovice) nejvyšší prohra 1:7 (Vítkovice)
6 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 29 bodů (16+13) nejproduktivnější hráč Michal Vondrka 35 bodů (14+21)
Tomáš Divíšek 16 gólů nejlepší střelec Tomáš Svoboda 16 gólů
Boris Žabka 16 asistencí nejlepší nahrávač Michal Vondrka
Petr Kadlec oba 21 asistencí
Petr Macháček +6 nejlepší hráč v +/- Michal Vondrka +10
Juraj Štefanka -15 nejhorší hráč v +/- Marek Tomica
Lukáš Špelda -4
Boris Žabka 117 minut nejtrestanější hráč Jiří Vašíček 144 minut
Marek Schwarz 91,09 %
Michal Valent 91,39 %
úspěšnost brankářů Miroslav Kopřiva 91,76 %
Dominik Furch 90,48 %
Robert Slipčenko 89,09 %
Marek Schwarz 2,96
Michal Valent 2,97
průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Kopřiva 2,42
Dominik Furch 3,43
Robert Slipčenko 3,60