BK MLADÁ BOLESLAV

Společně s fanoušky to snad zvládneme, věří Tomáš Nouza

21. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
P a r d u b i c e – Litvínov předvedl na Kladně parádní obrat, a kdyby mladoboleslavští hokejisté vyhráli nad Eatonem, mohli být už třináctí. Jenže na kdyby se hokej nehraje a Středočeši před sebou teď ještě mají dvanáct utkání play-out. A momentálně ještě pořád dvoubodovou ztrátu. Tomáš Nouza (na snímku) neztrácí naději: "Řekl bych, že jsme se v poslední době zvedli. Herně i psychicky. Věřím nám."

Tomáši, v minulém kole jste 1:0 porazili Slavii, teď jste stejným výsledkem prohráli. To určitě hodně mrzí…

Mrzí to. Myslím si, že jsme podali celkem dobrý výkon, jenže když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát. Příležitosti jsme měli, hráli jsme dost přesilovek… Jenže nic z toho.

Tohle se vám vlastně nestalo poprvé. Doma uhrajete parádní zápas a venku to pak zas najednou nejde…

Dost nás to trápí. Vyhrajeme doma, proti Slavii jsme předvedli výbornou hru. A pak nejsme schopni přivézt body zvenku. Jak říkáte, není to poprvé. Bohužel se nám stává často, že i když podáme dobrý výkon, tak body prostě nezískáme.

Na utkání s Boleslaví přišlo do pardubických ochozů přes osm tisíc lidí. To je určitě úžasná atmosféra, že?

Atmosféra byla fantastická. Pardubice jsou společně s Brnem nejlépe navštěvovanými stadiony. V takové kulise je radost hrát. Škoda, že si z Pardubic neodvážíme nějaké ty body…

Kladno prohrálo v poslední chvíli s Litvínovem. Kdybyste vyhráli nad Pardubicemi, mohli jste už být před ním…

Chtěli jsme Kladno alespoň dotáhnout a mít stejně bodů. Stát na stejné startovací čáře. To nám nevyšlo… Ale aspoň že Litvínov vyhrál. Takhle je ten bodový rozdíl pořád stejný.

V jak těžké pozici se teď podle vás Boleslav nachází?

Těžké to je. Svým způsobem. Bude záležet na tom, jak moc těžké si to ještě uděláme. Řekl bych, že jsme se v poslední době zvedli. Herně i psychicky. Věřím nám.

A nepochybně věříte i svým fanouškům…

Samozřejmě! Ukazují, že za námi opravdu stojí, v minulém zápase se Slavií nám vytvořili skvělé prostředí. Společně s nimi to snad zvládneme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav