BK MLADÁ BOLESLAV

Boje o udržení začínají. Boleslav chce opět zaútočit na třináctou příčku!

24. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Na úvod play-out stejný soupeř jako loni – mladoboleslavští hokejisté vyráží směr brněnské Rondo. Trápící se Kometa si zásluhou nikoliv smůly ale spíš svých výkonů nakonec vytáhla pomyslnou nejkratší zápalku a chtě nechtě musí do bojů o udržení. Mladá Boleslav se opět chystá do souboje na dálku s Kladnem, které jede na úvod na Spartu. Zápas s Brnem začíná v pátek 25. února od 18 hodin.

Aktuality

Osud Komety Brno není přibližně od předvánočního období příliš veselý. Slibně rozjetý tým prohrál od poloviny prosince 18 zápasů z 23 a sám sebe tak pohřbil a odsoudil k účasti v bojích o udržení. Objektivně vzato se dá říct, že Brnu vlastně skončila sezona. Ve hře je sice ještě 36 bodů a podle matematických propočtů by mohla spadnout na poslední místo, tato teorie je ale asi stejně pravděpodobná, jako že se Sparta stane mistrem. Už teď je zkrátka jasné, že bodové boje budou zuřit hlavně mezi Kladnem a Mladou Boleslaví.

Nepříznivé výsledky brněnských hokejistů přiměly odstoupit z pozice hlavního trenéra Vladimíra Jeřábka. Na jeho místo se posunul dosavadní asistent Ladislav Lubina. Změn doznalo i samotné složení kádru. Těsně před koncem přestupového termínu Kometu posílil sparťanský Jakub Koreis. Ivan Huml odešel do Finska. Různé spekulace se vyrojily kolem (ne)nastupování Jiřího Dopity.

Mladá Boleslav se před startem play-out snaží zůstat klidná a soustředěná. Na předposlední Kladno ztrácí pouhé dva body a dobře ví, že každé zaváhání může být zatraceně drahé. "Neřešíme, jestli hrajeme play-out nebo základní část," prohlásil kapitán Tomáš Divíšek. "Dobře víme, kolik je toho ještě ve hře. Nezajímá nás nic jiného, než dostat se před Kladno!"

Vzájemné zápasy

V prvním vzájemném střetu si hned v úvodu letošní sezony Mladá Boleslav zařídila nad Kometou vysoké vítězství 5:2. Brňané však propříště kontrolovali a doma porazili Středočechy těsně 1:0. Coby mikulášskou nadílku si svěřenci trenéra Holaně vysloužili bod za prohru v nájezdech. Před měsícem pak Boleslavští využili obrovské krize Komety a odvezli si z jejího ledu další tři body za vítězství 2:1.

Sestavy z posledního kola

HC Kometa Brno: Hovi - Houdek, Malec, Bičánek, Mojžíš, Stehlík, Ostrčil, Protivný - Dlouhý, Koreis, Erat - Balej, Brabenec, Kvapil - Veselý, Hruška, Hubáček - Širokovs, Křivohlávek

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Marušák, Dudáš, Macháček – Benda, Divíšek, Nouza – Demel, Vrbata, Plodek – Boháč, Tvrdík, Hyka – Gajovský, Bahenský, Matějovský

Statistiky

Hala Rondo | 25.2.2011 18:00

HC Kometa Brno 1. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. místo, 68 bodů umístění 14. místo, 33 bodů
130:146 skóre 123:158
7:1 (Litvínov) nejvyšší výhra 6:0 (Liberec)
0:7 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 2:10 (České Budějovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 6
6 utkání bez inkasovaných gólů 3
Marek Kvapil 46 bodů (12+34) nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek 29 bodů (16+13)
Radim Hruška 23 gólů nejlepší střelec Tomáš Divíšek 16 gólů
Marek Kvapil 34 asistencí nejlepší nahrávač Boris Žabka 16 asistencí
Pavel Mojžíš +10 nejlepší hráč v +/- Petr Macháček +6
Radim Bičánek -20 nejhorší hráč v +/- Juraj Štefanka -15
Jakub Koreis 69 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 121 minut
Sasu Hovi 91,52 %
Jiří Trvaj 91,38 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 91,38 %
Michal Valent 91,39 %
Sasu Hovi 2,57
Jiří Trvaj 2,69
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 2,84
Michal Valent 2,97
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav