BK MLADÁ BOLESLAV

Po Mostu další zápas s nováčkem, jedeme do Vrchlabí!

28. 9. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Dva zápasy v rychlém sledu s nováčky první ligy. Po středeční výhře nad Mostem pojedou boleslavští hokejisté bojovat o další body do Vrchlabí. Utkání je na programu již tuto sobotu 29. září a v tamní Elektromont Aréně odstartuje zápas v 18:00. Pokud se nevypravíte přímo do dějiště duelu, o střetnutí můžete být informováni prostřednictvím našeho tradičního on-line přenosu!

S Vrchlabím se v této sezoně nepotkáváme poprvé. Vždyť právě nováček první ligy byl naším prvním soupeřem v předsezónní přípravě. Tehdy se hrálo na čtyři dvacetiminutovky. V té první se trefil Vlk, ve druhém dějství ho napodobil Gombár. Po bezgólové třetí čtvrtině si hosté spravili chuť v závěrečné části hry. Postupně se prosadili Eiselt, podruhé Vlk a Chochola. Čestný úspěch zařídil domácím Dvořák. Konečný výsledek 1:5 byl pro Vrchlabí vůbec nejhorším během celého přípravného období. V něm odehrálo 11 utkání, ale uspělo pouze proti Hradci Králové a Jablonci. Hokejisté z Podkrkonoší čtyřikrát remizovali. Zajímavostí je, že pokaždé 2:2 (mj. dvakrát s Benátkami nad Jizerou) a pětkrát na svého protivníka nestačili.

Vrchlabští si zatím počínají ve své premiérové sezoně dobře. Ačkoliv na úvod prohráli po samostatných nájezdech s Berounem a následně nestačili na silný Chomutov, momentálně okupují třetí příčku skupiny Západ. To protože si v dalších čtyřech utkáních připsali pokaždé plný bodový zisk. V domácím prostředí porazili Most 6:2 a Havlíčkův Brod 5:2. Venku pak uspěli v Hradci Králové (3:1) a naposledy vyhráli také v Kadani 4:1 díky přesným zásahům Kříže, Valka, Vantucha a Pajiče. Právě poslední jmenovaný je společně s Tvrdkem nejproduktivnějším hráčem Vrchlabí. Oba už nasbírali deset kanadských bodů.

Vrchlabí nastoupilo proti Kadani v sestavě: Falta - Matějíček, Vála, Nakládal J., Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Rýdl, Bendík - Tvrdek, Pajič, Brynecký - Kříž, Horčička, Plodek - Přeučil, Vantuch, Gengel - Valko, Rapač, Nakládal O.

Přestože Boleslavští odehráli o jedno utkání méně, v tabulce svému nejbližšímu soupeři dýchají na záda. V dosavadních pěti duelech získali 11 bodů. Naposledy v Benátkách nad Jizerou porazili Most 5:2. Slipčenka pokořil dvakrát Gajovský a po jedné brance přidali Rod, Sýkora a Eiselt.

Mladá Boleslav nastoupila proti Mostu v sestavě: Šindelář - Jindra, Bauer, Mazanec, Lukáč, Drábek, Kolafa, Všetečka - Gombár, Sýkora, Nouza - Handlovský, Rod, Gajovský - Rumpel, Ivan, Eiselt - Mikulík, Král, Sedlák.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav