BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi přijede Kladno. Bude to zápas pravdy?

26. 2. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Leckdo by možná řekl, že je to zatím předčasné – vždyť boje o udržení sotva začaly. Faktem ale zůstává, že přímý souboj posledního s předposledním může ledacos naznačit. Ba přímo ukázat. Kladno a Mladá Boleslav zkrátka chtějí, potažmo musí, bodovat! Tříbodové vítězství Bruslařského klubu by znamenalo vyrovnání, v případě výhry Kladna se propast opět rozšíří. Úvodní buly padne v neděli 27. února v 17:30.

Aktuality

Kladno patří na dno. Tak touhle rýmující se větou to v poslední době vře na mladoboleslavských tribunách. Vagnerplast se skutečně trápí – kdyby ne, Bruslařskému klubu by se pravděpodobně nikdy nepodařilo po bodovém odečtu jej dostihnout. Situace mezi posledním a předposledním celkem je tak velice napjatá. "Hrajeme líp, než jak sbíráme body," povzdychl si nedávno kapitán Boleslavi Tomáš Divíšek.

V prvním kole play-out Kladno zajíždělo na led pražské Sparty, kde to zpočátku vypadalo jako poměrně jednoduchá a především snadná záležitost. Na začátku třetí třetiny totiž Vagnerplast vedl 3:1 a asi málokdo počítal s takovým probuzením Sparty. Jenže zásluhou Treilleho a pak především Kratěny, který Cikánka propálil v poslední minutě základní hrací doby, kdy už sparťané hráli bez brankáře, Pražené vyrovnali. A v prodloužení pak navíc rozhodli o svém vítězství za dva body!

Mladá Boleslav dalšího zaváhání Kladenských nedokázala využít. Naopak citelně klopýtla. Na ledě liduprázdného brněnského Ronda se trefil pouze Plodek, který si tak připsal sice svůj první gól v mladoboleslavském dresu, radost z něj mu ale kazila skutečnost, že Kometa se do boleslavské sítě trefila hned pětkrát.

Vzájemné zápasy

Letošní vzájemné zápasy Mladé Boleslavi a Kladna hovoří poměrně jednoznačně pro Vagnerplast. Bruslařský klub svého momentálně vlastně jediného "nepřítele" porazil pouze jednou a to hned v prvním extraligovém kole (4:3). V dalších zápasech už pak slavili jen a pouze Kladenští a Mladoboleslavští tak museli skousnout prohry 0:2, 0:1 a v posledním vzájemném (a klíčovém) zápase 3:4.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Dudáš, Marušák, Lehikoinen, Mikuš, Benda, Macháček - Štefanka, Plodek, Vrbata, Tvrdík, Bahenský, Nouza, Gajovský, Hyka, Matějovský, Divíšek, Boháč, Pabiška, Demel

HC Vagnerplast Kladno: Cikánek - Nedvěd, Drtina, Kameš, Mrázek, Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Kalla, Bílek - Bělohlav, Melka, Valský - Eberle, Kotrla, Stieler - Hašek

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 27.2.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 2. o udržení HC Vagnerplast Kladno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 33 bodů umístění 3. místo, 36 bodů
124:163 skóre 108:176
není nejvyšší výhra není
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 3:4pp (Sparta)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Jan Plodek
Tomáš Demel
David Vrbata, všichni 1 bod
nejproduktivnější hráč Jiří Drtina 2 body (0+2)
Jan Plodek 1 gól nejlepší střelec Jindřich Kotrla
Radek Bělohlav
Jiří Bicek všichni 1 gól
Tomáš Demel
David Vrbata, oba 1 asistence
nejlepší nahrávač Jiří Drtina 2 asistence
Nikola Gajovský
Radek Matějovský
Jan Benda
Michal Tvrdík, všichni 0
nejlepší hráč v +/- sedm hráčů +1
Juraj Štefanka
Jiří Marušák
Peter Mikuš, všichni -2
nejhorší hráč v +/- Pavel Patera -2
David Vrbata 12 minut nejtrestanější hráč Pavel Patera 4 minuty
Marek Schwarz 86,49 % úspěšnost brankářů Lukáš Cikánek 85,71 %
Marek Schwarz 5 průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Cikánek 3,87