BK MLADÁ BOLESLAV

Nemůžu se dočkat, až si zítra ráno koupím noviny a prohlédnu si tabulku, usmíval se Miloš Holaň

27. 2. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po dlouhé době, ne-li vůbec poprvé, mohli žurnalisté v boleslavském tiskovém centru pozorovat kouče Mladé Boleslavi Miloše Holaně (na snímku) s nefalšovaným úsměvem na tváři. Boleslav odolola snaze hostů o obrat a díky vítězství v poměru 4:2 vyrovnala bodový zisk Vagnerplastu, díky lepšímu skóre se dokonce poprvé od odečtů odlepila z posledního místa. Asistent Kladenských Jiří Kopecký měl pochopitelně důvodu k radosti méně. Kromě bodů přišli hosté zřejmě na nějakou dobu i o jednu z klíčových postav týmu, Radka Bělohlava.

Jako první vyhodnocoval průběh utkání asistent trenéra hostí Jiří Kopecký. "Jako klíčovou bych označil první třetinu. Do utkání jsme vztoupili velice špatně, domácí na nás vlétli a než jsme se vůbec rozkoukali, prohrávali jsme rozdílem dvou branek. Za stavu 3:0 pro Boleslav už to s námi vypadalo na ručník, zásluhou dvou slepených branek jsme se ale dostali znovu do hry," nacházel na výkonu svých svěřenců i pozitivní stránky asistent kladenského Vagnerplastu.

"Jednu chvíli jsme dokonce sahali po vyrovnání, po chybě boleslavské obrany ale puk údajně skončil jen na tyčce. Tam nám chybělo trochu štěstí," spílal nevyzpytatelnému, ale neodmyslitelnému elementu každého sportovního odvětví Kopecký. Poté už ale jeden z dvojice kladenských lodivodů hledal chyby jen na hře svých svěřenců. "Rozhodl nedůraz našich hráčů, kdy se po chybě dostal k zakončení Divíšek. Pak už nám nezbylo sil, abychom průběh utkání zvrátili," zakončil s pokrčením ramen své hodnocení asistent hostí.

To Miloš Holaň úvodem své analýzy utkání vysmekl svému týmu poklonu. "Hráčům musím poděkovat, že takto vypjaté a důležité utkání zvládli. Úvod utkání jsme do písmene plnili taktické pokyny. Naši snahu přibrzdila hodně smolná branka, poté jsme začali některé situace řešit až příliš rozpačitě a nejistě," hodnotil nejtěžší okamžiky utkání domácí kouč.

"Díky důrazné a bojovné hře jsme se zásluhou Divíška dostali zpět do dvoubrankového vedení a to poměrně jistě drželi až do samého konce utkání. Výborně jsme bránili a Kladno nepouštěli do trvalejšího tlaku, výhru hodnotím jako zaslouženou," zářil spokojeností Holaň.

Trenér domácího celku ale odmítal spekulace o uspokojení. "Na tuto chvíli jsme se dlouho těšili, ale nesmíme létat s hlavou v oblacích. Udělali jsme pouze první krok a vyrovnali skóre. Sezóna pro nás znovu začíná od nuly, opravdu spokojení budeme až pokud bude tabulka vypadat takto i po konci sezóny. Přesto, upřímně se nemůžu se dočkat, až si zítra ráno koupím noviny a prohlédnu si tabulku," zakončil své hodnocení hlavní trenér Mladé Boleslavi.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu a nešetřilo se ani tvrdými střety. Logicky tak musela vyvstanout otázka, jak vypadá situace s hráči, kteří museli opouštět hřiště za pomoci spoluhráčů či realizačního týmu. "Nehodlám hodnotit stav nyní, uvidíme, jak bude situace u Gajovského a Nouzy vypadat v úterý, až půjdeme na led," zůstával tajemný boleslavský kouč.

"Bělohlav skončil v nemocnici, má zlomený nos a zašitou tržnou ránu na čele. Momentálně je zmatený a nic si nepamatuje, těžko jeho stav hodnotit. Snad až po příslušných vyšetřeních..." registroval další důvod ke starostem navíc Kopecký.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav