BK MLADÁ BOLESLAV

Radek Matějovský do toho bouchnul a i díky jeho trefě není Boleslav poslední

27. 2. 2011
Autor: David Bohata
M l. B o l. - Radek Matějovský (na snímku) měl na vítězství Mladé Boleslavi nad Kladnem nemalý podíl. Nejenže vstřelil výstavní gól, důsledně též plnil své defensivní povinnosti. Padal do střel na jedné straně kluziště, proháněl obranu soupeře na straně druhé. "Říkali jsme si s klukama, že dohánět šest bodů by už byl docela velký hazard," nadhodil s opodstatněným úsměvem.

Radku, minulý zápas proti Brnu jste nepředvedli zrovna dobrý výkon, čím byl dnešek jiný?

Byli jsme důslednější, důraznější. Hlavně ve třetí třetině. Nástup do zápasu jsme si ale představovali trochu jinak.

Pomlčel jste o vaší krásné trefě...

Byla to trochu "plachta". Měl jsem zlomenou hokejku, což jsem zjistil až pak. Jen jsem do toho bouchnul, letělo to asi dvě hodiny a pak to tam spadlo. Jsem za to strašně rád.

Jak vám výhra nad Kladnem může pomoci po psychické stránce?

Říkali jsme si s klukama, že buď budeme na nule nebo to bude o šest bodů. A dohánět šest bodů, to už je docela hazard. Ale dnes jsme měli k zápasu dobrý přístup a hlavně díky třetí třetině jsme to zvládli.

Co říkáte tomu, že zbylým dvěma mužstvům, tedy Brnu a Spartě, prakticky o nic nejde?

Je těžké proti nim hrát. Zrovna v zápase proti Brnu nás soupeř ukolébal - přišla poloviční divácká návštěva, tempo připomínalo spíše přátelák, my jsme se tomu podřídili a proto jsme tam prohráli.

Vás naopak může těšit, že přízeň boleslavských diváků neustává...

Určitě. Na to, co jsme celou sezónu předváděli, diváci stále chodí. Na to si stěžovat nemůžeme, jsme jenom rádi a moc jim za to děkujeme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav