BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav potřebuje další body! Přiveze si je ze Sparty?

3. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Na ledě Sparty se mladoboleslavským hokejistům nikdy příliš nedařilo, teď mají ale motivaci extra velkou a extra silnou. V minulém kole porazili Kladno, a pokud si chtějí třináctou příčku uchovat a snad i pojistit (zatím se na ní nacházejí jen díky lepšímu skóre), měli by na Spartě, které v letošním ročníku vlastně už o nic nejde, bodovat. Utkání začíná v pátek 4. března od 18 hodin. Nezapomeňte, že boleslavský fanklub na něj pořádá výjezd. Odjezd se uskuteční v 16 hodin od hlavní brány fotbalového stadionu. Zájemci se mohou hlásit u p. Hanouška na tel. 774 141 410. Pojeďte podpořit svůj tým!

Aktuality

Pro Spartu představuje letošní sezona jedno z největších zklamání v historii klubu. Možná vůbec to největší. Už klasický adept na nejvyšší příčky selhal, a tak mu nezbývá nic jiného, než dohrát zbytek ročníku ve skupině o udržení. Své už má sice jisté, hráči Sparty mají ale podle všeho pocit, že důstojné zakončení sezony dluží nejen sobě, ale především svým fanouškům. "Pořád musíme hrát. Teď ani ne tak o body, ale pro lidi, co přijdou," řekl Karel Hromas pro klubový web. "Chceme sezónu dohrát se ctí. Chceme udělat nějaké hezké akce, aby se to líbilo divákům."

Sparta má zatím na svém kontě jednu výhru v prodloužení nad Kladnem (4:3) a jednu prohru s Brnem (1:4).

Mladá Boleslav sama sobě podala v minulém kole pořádnou dávku adrenalinu. A naděje. Zvládla důležitý zápas s Vagnerplastem a po dlouhých měsících tak konečně dosáhla vytčeného cíle – bodově jej dohnala. "Na tuto chvíli jsme se dlouho těšili, ale nesmíme létat s hlavou v oblacích. Udělali jsme pouze první krok a vyrovnali skóre. Sezona pro nás znovu začíná od nuly," chladí nadšení trenér Miloš Holaň.

Vzájemné zápasy

Mladoboleslavští předvedli v prvním vzájemném střetu s pražskou Spartou jeden ze svých vůbec nejlepších výkonů v sezoně, kdy ji doslova přejeli suverénním výsledkem 5:0. V předehrávce 33. kola se ale už radovali Pražané (2:0) a následně se potvrdila i skutečnost, že Bruslařskému klubu se na ledě sparťanů zas až tolik nedaří – prohrála 1:3 a 2:4.

Sestavy z posledního kola

HC Sparta Praha: Novotný - Philipp, Gulaši, Macholda, O´Brien, Jan Hanzlík, Husák, Zacpálek - Bartánus, Kratěna, Hromas - Ton, Výborný, S. Treille - Žálčík, Luňák, Kafka - Pacovský, D. Tůma, Pavel

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Dudáš, Marušák, Lehikoinen, Macháček, Benda, Mikuš - Boháč, Divíšek, Nouza - Demel, Vrbata, Plodek - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Pabiška, Tvrdík, Gajovský - Loskot

Statistiky

Tesla Aréna | 4.3.2011 18:00

HC Sparta Praha 3. o udržení BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. místo, 59 bodů umístění 3. místo, 36 bodů
120:149 skóre 128:165
4:3pp (Kladno) nejvyšší výhra 4:2 (Kladno)
1:4 (Brno) nejvyšší prohra 1:5 (Brno)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
Petr Ton 4 body (1+3) nejproduktivnější hráč Daniel Boháč 2 body (1+1)
pět hráčů 1 gól nejlepší střelec pět hráčů 1 gól
Petr Ton 3 asistence nejlepší nahrávač sedm hráčů1 asistence
devět hráčů 0 nejlepší hráč v +/- jedenáct hráčů 0
Petr Macholda -3 nejhorší hráč v +/- Peter Mikuš -3
Doug O‘Brien 14 minut nejtrestanější hráč Martin Dudáš 29 minut
Tomáš Pöpperle 88,89 %
Filip Novotný 88,89 %
úspěšnost brankářů Marek Schwarz 88,33 %
Tomáš Pöpperle 2,95
Filip Novotný 3,00
průměr inkasovaných gólů Marek Schwarz 3,50
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav