BK MLADÁ BOLESLAV

Utkáním se Spartou uzavřou Boleslavští první polovinu play-out

12. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Čas se neúprosně krátí a počet utkání se rovněž zmenšuje. Na Mladou Boleslav čeká v neděli 13. března od 17:30 utkání s pražskou Spartou, proti které musí stůj co stůj bodovat, pokud chce ještě reálně pomýšlet na dohnání svého středočeského soupeře z Kladna. Připomínáme, že permanentkáři, kteří přijdou s boleslavskou hokejovou šálou, dostanou zdarma hráčskou kartičku. Rovněž nezapomeňte, že pokud chcete vyhrát večeři s hokejistou, můžete se o první přestávce nechat vyfotit!

Aktuality

Sparťané experimentují se složením kádru na jednotlivá utkání play-out. Koneckonců proč ne, vždyť pražskému výběru už vlastně o nic nejde. Hráči, kteří potřebovali na operaci, doléčit zranění nebo si prostě jen odpočinout, tak dostali možnost. Oproti tomu se pochopitelně snaží prosadit a upoutat mladší hráči a hokejisté z první ligy. Posledními takovými přírůstky jsou dva členové vrchlabského týmu – Ondřej Látal a Jiří Matějíček.

Od posledního střetu sparťanů s Mladou Boleslaví odehráli Pražané dva zápasy. Zatímco na krev potící Kladno nestačili (0:5), proti Kometě si zaúřadovali celkem slušně (4:0).

Vzájemné zápasy

Bruslařský klub hrál s pražským soupeřem dlouho vyrovnanou partii, alespoň co se skóre týče. Zapříčinil se o to především Marek Schwarz, který jako obvykle likvidoval soupeřovy šance. Na dorážku Petra Tona byl ale bezmocný, stejně tak tomu bylo i u druhé branky. Nemastný neslaný výkon na ledě sparťanů stál Boleslavské předposlední pozici.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Chaloupka, Marušák, Macháček, Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Loskot, Pabiška, Tvrdík

HC Sparta Praha: Pöpperle - Macholda, Gulaši, Philipp, Husák, Chmelíř, O´Brien - Ton, D. Výborný, S. Treille - Kratěna, Broš, Bartánus - Luňák, Kafka, Hromas - Pacovský, Pavel, O. Látal

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 13.3.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 6. o udržení HC Sparta Praha
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 39 bodů umístění 2. místo, 65 bodů
136:173 skóre 126:154
5:2 (Brno) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 0:5 (Kladno)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
Tomáš Divíšek 4 body (4+0) nejproduktivnější hráč Petr Ton 7 bodů (2+5)
Tomáš Divíšek 4 góly nejlepší střelec Sacha Treiller 3 góly
Lukáš Pabiška
David Vrbata oba 3 asistence
nejlepší nahrávač Petr Ton 5 asistencí
Tomáš Divíšek
Petr Macháček +2
nejlepší hráč v +/- Michal Gulaši
Petr Ton
Sacha Treille všichni +1
Peter Mikuš
David Vrbata
Jan Plodek všichni -3
nejhorší hráč v +/- Lukáš Luňák -3
Martin Dudáš 29 minut nejtrestanější hráč Doug O’Brien 16 minut
Marek Schwarz 90,20 % úspěšnost brankářů Tomáš Pöpperle 96,15 %
Filip Novotný 87,10 %
Marek Schwarz 3,00 průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Pöpperle 0,99
Filip Novotný 4,00