BK MLADÁ BOLESLAV

V přímém souboji s jediným skutečným rivalem bude hrát Boleslav o naději

19. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ztráta devíti bodů a k tomu už jen čtyři zápasy do konce play-out – to už by byl pro Mladou Boleslav jen těžko řešitelný problém, v jehož řešení by se musela hodně spoléhat také na náhodu a štěstěnu. Zatím má ale všechno ještě pořád ve svých rukou, pokud Kladno v neděli 20. března porazí a stáhne ztrátu opět na tři body, má ještě stále velkou naději. Sportovní manažer Milan Hnilička si váží podpory fanoušků a nepochybuje o tom, že bude stejná i v tomto důležitém zápase. Duel začíná v 17:30.

Aktuality

Kladno v posledních dvou zápasech, tedy od doby, kdy se s Mladou Boleslaví "vidělo" naposledy, jednou prohrálo a jednou vyhrálo – nestačilo na Kometu (0:3) a porazilo Spartu (4:1).

"V podstatě hrajeme o život," prohlásil sportovní manažer BK Mladá Boleslav Milan Hnilička. "Rozhodně hrajeme o víc, než o co se hraje v play-off." Na domácím ledě v duchu této skutečnosti Bruslaři hrají, publikum a nezdolní fandové je ženou vpřed. Jenže bodové příděly zvenku citelně váznou. Boleslavští na ledě soupeře vyhráli naposledy v polovině listopadu. Tato neveselá statistika se bohužel potvrdila i v minulém kole, kdy Středočeši ztratili dobře rozehraný zápas v Brně.

"Kluci mají obrovský zájem dostat Kladno pod sebe," tvrdil Hnilička. "Cítím to z nich, vím, že chtějí." A zabrousil i k fanouškům: "Mrzí mě, že tak výborní a věrní fandové musí už třetím rokem po sobě sledovat a podporovat nás v boji o záchranu. Jediné, co můžeme, je poděkovat. Můžu odpřísáhnout, že kluci to strašně vnímají a váží si toho."

Vzájemné zápasy

Ve dvou vzájemných a v play-out odehraných utkáních zatím pokaždé dominoval domácí celek. I když nutno dodat, že Boleslavští sahali po bodech i na ledě Kladna. V prvním střetu vyhrál Bruslařský klub 4:2 a vůbec poprvé se tak odpoutal od poslední příčky. Alespoň o skóre. Ve druhém bralo body Kladno. Přitom Bruslařský klub si nevedl špatně, z druhé třetiny si do té třetí dokonce odnesl jednogólové vedení. Jenže pak se taktovky chopilo Kladno a zvítězilo 4:3.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Matějovský, Štefanka, Bahenský - Tvrdík, Padělek

HC Vagnerplast Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, D. Růžička, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Stieler, Eberle - Hovorka, Hašek, Bělohlav

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 19.3.2011 17:30

BK Mladá Boleslav 8. o udržení HC Vagnerplast Kladno
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. místo, 42 bodů umístění 3. místo, 48 bodů
142:178 skóre 126:189
5:2 (Brno) nejvyšší výhra 5:0 (Sparto)
1:5 (Brno) nejvyšší prohra 0:3 (Brno)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
Tomáš Divíšek 8 bodů (4+4) nejproduktivnější hráč Jaroslav Kalla 9 bodů (3+6)
Tomáš Divíšek 4 góly nejlepší střelec Jiří Bicek 6 gólů
Tomáš Divíšek 4 asistence nejlepší nahrávač Jaroslav Kalla 6 asistencí
Petr Macháček +4 nejlepší hráč v +/- Jaroslav Kalla
Jakub Valský
David Růžička všichni +3
Peter Mikuš -4 nejhorší hráč v +/- Pavel Patera
Radek Smoleňák oba -2
Martin Dudáš 29 minut nejtrestanější hráč Antonín Melka 25 minut
Marek Schwarz 90,70 % úspěšnost brankářů Lukáš Cikánek 91,19 %
Martin Falter 75,00 %
Marek Schwarz 2,86 průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Cikánek 2,11
Martin Falter 7,83
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav