BK MLADÁ BOLESLAV

My hráli hokej, Kladno střílelo branky, zhodnotil nešťastný vývoj utkání Lukáš Pabiška

20. 3. 2011
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Domácí nezvládli zápas poslední naděje a na Kladně tak mohla zavládnout obrovská úleva. Bruslaři po nedělním utkání ztrácí na svého regionálního souseda už propastných devět bodů. Vzhledem k dané situaci je jasné, že nikomu, kdo ctí boleslavské barvy, nebylo po utkání zrovna dvakrát do řeči. Nepříjemnou povinnost poskytnout rozhovor na sebe nakonec vzal Lukáš Pabiška (na snímku). Ani rychlonohý útočník nedokázal zvrátit výsledek utkání a alespoň dočasně odmítnout barážovou hrozbu.

Lukáši, nenapadají mě jiná slova, než promarněná příležitost...

Bohužel, máte pravdu. Utkání jsme nezvládli, přestože jsme měli velkou herní převahu.

Jak velkým zásahem do vašich plánů byl ten rychle inkasovaný gól, který padl vlastně po první akci Kladna?

Byl to úvod utkání, ještě jsme měli celý zápas na to s tím něco udělat. Spíše nás to povzbudilo. Dostávali jsme soupeře pod drtivý tlak, chyběla tomu ale ta finální přihrávka nebo přesná střela.

Možná jde jen o můj dojem, ale zdá se, že Boleslav si nedokáže poradit v zápasech, kdy má tvořit hru a dobývat soupeřovu zabezpečenou obranu...

Ani bych neřekl, že je to jen náš problém, proti takto zalezlé obraně se nehraje nikomu dobře. Soupeř se místy dostával do bezvýchodných situací, vyhazovali na zakázaná uvolnění, ale my to zkrátka nedokázali přetavit v gól. My hráli hokej, Kladno střílelo branky.

Baráž už je zřejmě nevyhnutelná, že?

Je to smutné, ale už nás nejspíše nemine.

Jak budete přistupovat ke zbytku play-out? Budete odpočívat a připravovat se na klíčový souboj sezóny, nebo se pustíte naplno do honby za zázrakem?

O nějakém vypouštění nemůže být řeč. Musíme stále hrát naplno, abychom byli na baráž dobře připraveni a závěr sezóny zvládli.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav