BK MLADÁ BOLESLAV

Novým trenérem boleslavských hokejistů je Vladimír Jeřábek

22. 3. 2011
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Po pondělním odvolání Miloše Holaně už Bruslařský klub zná jméno jeho nástupce. Boleslavský "A" tým oficiálně od úterý 22. března povede Vladimír Jeřábek. Bývalý hokejista Litvínova skončil v lednu na lavičce brněnské Komety. Asistentem zůstává nadále Vlado Hiadlovský. Ředitel klubu Hořejší doplnil, že Jeřábek má v Mladé Boleslavi smlouvu do 30. dubna 2011 s následnou opcí. Pokud tým udrží extraligovou příslušnost, jeho smlouva se automaticky prodlužuje i pro nadcházející sezonu 2011/2012.

Profil Vladimíra Jeřábka

Hořejší o Jeřábkovi
Je to zkušený trenér, který si za svou trenérskou kariéru prošel různými situacemi. Umí okolí vyburcovat a my věříme, že z hráčů dostane maximum, a že se nám tak podaří udržet Bruslařský klub v nejvyšší soutěži. Dále můžu prozradit, že Vladimír Jeřábek má v Mladé Boleslavi smlouvu do 30. dubna 2011 s následnou opcí. Pokud tým udrží extraligovou příslušnost, jeho smlouva se automaticky prodlužuje i pro nadcházející sezonu 2011/2012.

Mostecký rodák Jeřábek spojil většinu své hokejové kariéry s Litvínovem. Od roku 1980 do roku 1997 působil čtyři roky v Itálii, jinak oblékal pouze žlutočerný dres Chemiků. Právě ve své předposlední sezoně došel s týmem až do finále, kde nestačili na Vsetín. Za svou bohatou kariéru vstřelil takřka 300 branek.

Hned v následujícím ročníku usedl spolu s Ondřejem Weissmanem na lavičku svého klubu, kde vydržel tři roky, ale kam se ještě v roce 2004 vrátil. V sezoně 2005/2006 působil ve Vsetíně, klub už ale měl své nejlepší roky za sebou a musel se zachraňovat v baráži, u čehož už ovšem Jeřábek nebyl. Jeho další kroky mířily do první ligy, kde se ujal žezla v Hradci Králové, se kterým dokázal vyhrát základní část první ligy. Pak vyslyšel vábení z Krakonošova panství a odešel hokejově pozvednout tým Vrchlabí, kde působil až do sezony 2009/2010.

Právě tam si jej vyhlédla Kometa Brno – v té době extraligový nováček –, která zoufale hledala někoho, kdo by ji zachránil. Jeřábek se své trenérské role ujal v době, kdy byla Kometa poslední a z nejhoršího ji nakonec skutečně dostal – Brňané baráž nehráli. Zkušený lodivod na jejich lavičce zůstal i pro letošní sezonu a zpočátku to nevypadalo vůbec špatně, Kometa byla nějakou dobu dokonce na druhém místě tabulky. Týmu ale později došel dech, následoval výsledkový propad, který se Jeřábek pokoušel zastavit vlastní rezignací. Od té doby nikde nepůsobil.